Ízvadászat »  Magyar ízek

Liliomkert

Káptalantóti ma már fogalom a Káli-medencében. A Liliomkertet négy éve nyitotta meg saját szántóföldjén Harmathy Ildikó. Bár a Káptalantóti határában álló piac egész évben nyitva van, a tavaszi választék minden képzeletet felülmúl.

Szentendre

Két legenda kalauzol bennünket a művészek városában: ef. Zámbó István, a Bizottság együttes alapítója, szobrász, Munkácsy-díjas életművész és Erdész László, a legismertebb galéria tulajdonosa. Gasztronómiai kalandozások Szentendrén.

Finomfőzelék

Nem a menzán kínált. Az otthon készített magyar főzelék. Az üde narancsszínű, alig arasznyi sárgarépa, a zsenge, még levelestül fogyasztható karalábé, a frissen kifejtett zöldborsó és a meleg talajból először kikotort újkrumpli ízletes és értékes konyhai alapanyag. És finom.

Malom a Duna-parton

Budapesttől Szigetszentmiklós ma már nem távolság, a Szabó malomban tett látogatás mégis kész időutazás. Öt múzeumba illő hengerszék őrli itt a búzát konokul dacolva az idővel, mely elmorzsol értéket és tartást, és összekeveri a búzát az ocsúval.

Pálinka, a böjti ital

Ki gondolná, hogy a korabeli böjti intelmek és tanácsok lajstromában még a legszigorúbb böjtölők számára is engedélyezett volt a pálinkaivás. Miért? Mert az első párlatok alkoholban oldott gyógynövényekből és fűszerekből készültek, orvosi célból.

Sárrét ízei

"Roskadásig állt a pol­cokon a befőtt, a lekvár. Kemencét fűtöttünk a kenyérnek, lángosnak, cserépedényben főtt a töltött káposzta. Jöttek hozzánk, sokan. Innen csak egy lépés volt mindezt megosztani a többiek­kel." Lassan két éve jelent meg a piacon a Derecskei Fensé­ges termékcsalád.

  1. « előző
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
  11. 10
  12. 11
  13. 12
  14. 13
  15. 14
  16. 15
  17. 16
  18. 17
  19. 18
  20. 19
  21. 20
  22. 21
  23. 22
  24. 23
  25. 24
  26. 25
  27. 26
  28. 27
  29. 28
  30. következő »

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább