Ízvadászat » Magyar ízek
Gönci barack
Hétvégén lesz a Gönci Barack Vigasság Boldogkőváralján. De miért is olyan híres a gönci barack? Világmárka, miután az EU védett földrajzi jelzésű terméknek minősítette. Nem...
A halászlé
Nyaraljunk a Tisza-parton, a Duna mellett vagy a Balaton partján, mindenhol egy jó halászlére vágyunk. A halászlevet említjük, ha tipikus magyar ételről kérdeznek és a halászlé az egyetlen halas fogás, amelyet beválasztottak a tíz legismertebb magyar étel közé.
Vörös bestia
Paprikás krumpli, csirkepaprikás, pörkölt és sorolhatnánk. A paprika a magyar konyha nélkülözhetetlen fűszere, alapja. De vajon így volt-e mindig? A magyarok nemhogy mindent megpaprikáztak volna, ellenkezőleg, kétszáz évig semmibe sem tettek paprikát.
A balatoni halakról
Ha balatoni halat szeretnénk ebédre vagy vacsorára, gyakran esünk gondolkodóba, akár egy széles kínálatú halszaküzlet pultja előtt álldogálunk, akár ajándékba kapjuk a zsákmányt. Nem mindegy ugyanis, hogy melyik halból mit készítünk.
A kucsmagomba
Sokan azt gondolnák, hogy a kucsmagomba a fine dining konyhák eledele. Pedig népi elnevezése - szentgyörgy gomba, süveg gomba - is arra utal, hogy a régi magyar konyhában fontos szerepet játszott. Kimondottan tavaszi gomba. Jókai Mór egyik kedvenc étele.
Az Év gasztronómusa: Ráspi
Öntörvényű személyiség, sokak szemében példakép, a szó nemes értelmében vett kézműves. Ráspi a magyar gasztronómia úttörőinek egyike - borász, szakács, étteremtulajonos. A...
GasztroHírek
Újabb siker a magyar szakácskönyvnek
2019. 02. 14.
Egyen gyógynövényes sertéshúst!
2019. 02. 14.
Gasztrokalendárium
Kevi böllértalálkozó
2019. 02. 15. - 2019. 02. 16. (Túrkeve)
Toros Pálinkafesztivál
2019. 02. 15. - 2019. 02. 17. (Székesfehérvár)