Ízvadászat »  Magyar ízek

Sztárséfek kecsegéje. Honnan jön a hal a Bocuse d'Or versenyre?

Egyetlen haltenyészet van az országban, amely képes a Bocuse d’Or európai döntőjére készülő csapatokat hetente jó minőségű és azonos méretű kecsegével ellátni. Körülnéztünk a Győr melletti Bajcshal csúcstechnológiás akvakultúrájában.

Májusi sütögetés

Változnak az idők, és a magyar emberek ízlése is. Amíg régebben a faszénen sült pecsenyék illatát csak a déli szél hozta át a határainkon, és nem tudta kiszorítani a lében, szaftban főtt ételeket, addig mára a bográcsban rotyogó pörköltek és a forró halászlé mellé felzárkózott a grillen készült fogások végtelen sora is.

Nyuszka, mégis tyúk. Parlagi fajták Apajpusztán

Hét fajtája kapirgál az udvarokon, van belőlük kopasz- és fedettnyakú, fehér, sárga, fekete és fogolyszínű, sőt még palóc is akad. Szomor Dezsőék apajpusztai birtokán van belőlük hét fajta. Magyar tyúkok és kakasok, élnek-halnak gazdájukért, ha a róka el nem kapja őket.

Boldog pisztrángok Tahitótfaluban

A Szentendrei-szigeten, egy elhagyatott ipari létesítményben fedezte fel élete lehetőségét Csörgő István, a Boldog pisztráng márkanév tulajdonosa. Évente öt tonna pisztráng nevelkedik a megtisztított, új célra szentelt betonmedencékben, a fúrt kút télen-nyáron 12-13 °C-os vizében. A séfek legtöbbször mégis az olcsóbb külföldi halat választják.

Nem egyforma tojások

A húsvéti sonka elmaradhatatlan kísérője a sonkalében főtt tojás, ha máskor már nem is, ilyenkor biztos kerül néhány a sonkaszeletek és a torma mellé a reggelihez megterített asztalra. Talán mert rossz hírét keltették, a tojás ma már a ráérősebb reggeliknek sem annyira elmaradhatatlan része, de továbbra is számtalan étel és ital kihagyhatatlan összetevője.

Vendvidéki kaszálógyümölcsös

A Vadvirág Méhes- és Füveskert tulajdonképpen egy védett kaszálógyümölcsös a Vendvidéken, ahol Gyenes Csilla és Galambos Gyula gyógyító kertet álmodott meg.

  1. « előző
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
  11. 10
  12. 11
  13. 12
  14. 13
  15. 14
  16. 15
  17. 16
  18. 17
  19. 18
  20. 19
  21. 20
  22. 21
  23. 22
  24. 23
  25. 24
  26. 25
  27. 26
  28. 27
  29. következő »

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább