Ízvadászat » Magyar ízek
A szakácskönyvek igazi szerelmesei
A gyűjtögető életmód a múltunkból fakad, de génjeink a jelenbe is átörökítették. Mivel az evés nemcsak az életben maradás egyik bevált módja, hanem örömforrás is, természetes, hogy sokan tartanak otthon szakácskönyvet.
A legjobb kenyér Pasaréten sül
Van, aki Angliába, postán küldeti magának a Kenyérmanufaktúra kenyereit. Ez a kenyér háromnaposan is ezerszer különb annál, mint ami futószalagról frissen a boltokba kerül. Záboji Rita vállalkozása néhány év alatt fogalommá lett.
Karácsonyi desszertek
Karácsonykor a bejgli és a zserbó mellett sokan készítenek egyedi, különleges házi süteményt, granolát, puffancsot, csokoládét vagy kekszet. Mi most Frideczky András séf receptjeit ajánljuk a karácsonyi ünnepekre.
Somodi Edit csipkecsodái
Vonalzóval sem lehetne olyan egyenes vonalakat húzni, mint amilyeneket ő rajzol, szabad kézzel. Nehezen gyúrható mézeskalácstésztából csipkecsodákat varázsol. Mézestésztából készülő kínálódobozain, asztali díszein régmúlt idők cérnacsipkéinek mintái köszönnek vissza.
Gombócból is sok. Igazi sikertörténet a geresdlaki Gőzgombóc Fesztivál
Étteremben nem kapni gőzgombócot, csak házaknál készítik, pedig buszos kirándulásokat lehetne szervezni pusztán arra, hogy megkóstoljuk ezt a baranyai finomságot.
Sajtkészítés és szerelem Csurgódombon
Százliteres üstökben, kézi erővel kavarja a sajttésztát a Csurgódombi Sajtkonyhán Pózer István és Márkus Erika, emellett vagy százféle magból nevelnek tarkabarka mikroerdőt a Sziklevélfarmjukon.
GasztroHírek
Újabb siker a magyar szakácskönyvnek
2019. 02. 14.
Egyen gyógynövényes sertéshúst!
2019. 02. 14.
Gasztrokalendárium
Kevi böllértalálkozó
2019. 02. 15. - 2019. 02. 16. (Túrkeve)
Toros Pálinkafesztivál
2019. 02. 15. - 2019. 02. 17. (Székesfehérvár)