GasztroHírek  » 

Magyar késsel versenyez Pohner Ádám

Magyar késsel versenyez Pohner Ádám

2018.06.06.  | MKO

Pohner Ádám, a fiatal séf már többször hangsúlyozta, hogy keresi a jó itthoni alapanyagokat, örömmel dolgozik hazai zöldségekkel és hússal is. Most fő munkaeszközéből, a késből is magyar választott.

A jövő héten a Bocuse d’Or Europe kontinentális séfviadalon már a fehérgyarmati, a Biró Kések manufaktúra négyes készletével dolgozik majd:

„a pengék N690-es acélból, míg a markolatok stabilizált diógyökérből készültek.”

– mondta el a Magyar Konyhának Biró Zoltán. Az egyszemélyes vállalkozás a bicskák és vadászkések mellett konyhakéseket is készít, ami Magyarországon kevésébé jellemző, hiszen a legtöbb mester hagyományos, népművészeti ihletésű bicskákon, tőrökön, bushcaft vagy modern egykezes pengéken dolgozik.

A séfek idehaza leginkább német vagy japán késkészleteket használnak. Pohner Ádám a választása kapcsán elárulta:

„Fontosak az itthoni értékek, és hiszem, hogy ezeket ki kell emelni.”

 

 

 

 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.