Magyar Konyha Főzőiskola

1. Alaplevek

Az alaplé francia neve fond. Pontosabban fond de cuisine, azaz: a főzés alapja. E nélkül színvonalas konyha elképzelhetetlen. Az alaplé ízvilága sokszor az egész étel minőségét...

2. Mártások

A mártáskészítés a konyhaművészet egyik legizgalmasabb területe. A mártás az étel kísérője vagy kontrasztja, új ízt, illatot jelent, sőt a tányér dísze is...

3. Párolás

A főzés, párolás, gőzölés a leggyakoribb konyhai eljárás. Nem mindegy azonban, hogy mennyi folyadékban főzünk, használunk-e fedőt, miben pároljuk az ételt. Sokan hajlamosak túlfőzni...

4. Sütés

Mire jó az elősütés? Mit jelent a konfitálás? Hogyan budázzunk? Milyen hőfokon süssük a húst? Májusi főzőiskolánk témája: a sütés.

5. Tésztagyúrás

Végy tíz dekagramm liszthez számítva egy tojást, dolgozd össze, pihentesd, majd nyújthatod és formázhatod. A tésztagyúrás pofonegyszerű.

6. Sűrítés

A sűrítésről a legtöbb embernek a rántás jut az eszébe. Pedig számtalan más mód létezik, hogy megváltoztassuk egy étel állagát, sok esetben pedig nem is szükséges sűríteni az...

7. Tartósítás

Régen kényszerből tették el és tartósították az élelmiszereket, manapság viszont új ízeket keresünk a sóban, ecetben, olajban vagy mézben eltett ételek készítésekor.

8. Fűszerezés

A főzéshez három dolog kell: fantasztikus alapanyag, tűz és egy szakács, aki tud fűszerezni. A fűszernövényeknek régen varázserőt tulajdonítottak. Egy fogás elkészítésekor a fűszernövény kiválasztása igazi művészet, a fűszerezés a szakács igazi kreativitása.

9. Modern technológiák

Különös, de még ma, a digitális világban is sokan viszolyognak a modern konyhai eszközöktől. Ha az alapanyagokból a legjobbat akarjuk kihozni, érdemes megismerni a legújabb konyhai technológiákat.

10. Cukrásztechnikák

A Magyar Konyha Főzőiskola tizedik része a sütemények, torták világába vezet. Juhos József, a Pataki cukrászda cukrászmestere mutatja be a kelt tészta, az omlós, leveles, hajtogatott tészta és a felfújtak készítésének fortélyait.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.