GasztroHírek  » 

Magyar séf lett az Európa-bajnok!

Magyar séf lett az Európa-bajnok!

2017.10.08.  | MKO

A Séfek Séfe televíziós vetélkedőben megismert székesfehérvári Adamek Balázs győzött - az első helyett szerezte meg a WACS Global Chef Challenge Prágában megrendezett kontinentális döntőjén.

A cseh fővárosba Adamek Balázzsal commis-ja, Murányi Mercédesz utazott ki. Rajtuk kívül Maczák Anna (Budapest) a cukrászok, míg Hack Barnabás (Budapest) a junior séfek versenyében képviselte Magyarországot.
A tavalyi szabálymódosítások

szorossá tették a versenyt,

hiszen az erfurti kulináris olimpián és a luxembourgi kulináris világbajnokságon a nemzeti válogatottak élő melegkonyhás versenyprogramja alapján szakácsok esetében az első 12, cukrászoknál és junior szakácsoknál pedig az első 2 nemzet automatikusa kvalifikálja magát világdöntőbe.
Prágában csak

3-3 fő szerezhetett jogot a továbbjutásra:

mindhárom kategóriában 1-1 észak-, közép- és dél-európai versenyző jut ki a 2018-as malajziai világdöntőre, melynek helyszíne a 105 országot és 10 millió séfet felölelő WorldChefs világkongresszusa lesz közölte korábban az Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ).
Adamek és Murányi viszont magabiztos konyhai munkával

az első helyet szerezték meg, azaz továbbjutottak a 2018 júliusi maláj világdöntőre!

A WACS Young Chef Challenge-n, vagyis a fiatalabbak mezőnyében Hack Barnabás és commis-ja, Lendvai Ivett Közép-Európában 3. helyezést ért el, összesítve egész Európában a 6. helyen végeztek.

A magyar cukrász csapat, Maczák Anna és segítője, Marosi Mónika az első helyezést szerezték meg a közép-európai országok között

a gasztronómiai világszövetség európai döntőjén, azaz 2018-ban ők is utaznak Kuala Lumpurba.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.