A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Cikkek

Magyar zsebbe magyar bicskát

Magyar Konyha

2017. április 28.

Az alföldi bicska legendás: nem csak dolgoztak vele, hanem ezzel is ettek, vagy éppen védekeztek, ha úgy hozta a sors.

A Magyar Művészeti Akadémia 2016-ban forgatott kisfilmje csodásan vezet be a pengék világába. Makoldi Sándor etnográfus a debreceni kések avatott kutatója a történetükről mesél, Polyák Imre pedig a bicska készítését mutatja be. B. Nagy János juhász számadó birkanyúzás közben mutatja meg, milyen fontos az éles kés – aki megnézi, garantáltan rákíván arra, hogy jó bicskát hordjon magával.

Rendező-szakértő: Galánfi András fafaragó népművész, az MMA rendes tagja.

Operatőr, vágó: Alföldi István

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra