GasztroHírek  » 

Magyarországra jön a Burger King műhúsos hamburgere

Magyarországra jön a Burger King műhúsos hamburgere

2019.11.12.  | MKO

Az Unileverhez tartozó The Vegetarian Butcher bejelentette, hogy partnerségre lépett a Burger Kinggel azért, hogy megkezdjék a húsmentes Rebel Whopper szendvics forgalmazását. A kezdeti fázisban 25 európai országban – köztük Magyarországon is – egyszerre indítják el, hamarosan pedig Európa, a Közel-Kelet és Afrika további piacain is kapható lesz.

A megállapodás eredményeként Európában a Burger King lesz a legnagyobb olyan étteremlánc, amely növényi alapú hamburgerpogácsát kínál. Világszerte mind többen térnek át flexitariánus étrendre, az Unilever pedig e partnerség révén felgyorsíthatja a növényi alapú élelmiszerekből álló, az állati eredetű termékekhez képest kisebb környezeti lábnyommal bíró termékportfóliójának bővítését. Az ügylet pénzügyi részletei nem publikusak.

„Amikor kilenc évvel ezelőtt megalapítottam a The Vegetarian Butchert,

az volt a célom, hogy a húsimádók számára olyan termékeket alkossak, amelyek a megszokott élményt és ízt nyújtják, ám növényi alapúak.

Elképesztően izgalmas volt együtt dolgozni, és már alig várjuk, hogy a Burger King minden vendége megkóstolhassa. A Rebel Whopper hamburgerpogácsái a jól ismert és kedvelt ízvilágot nyújtják, friss és növényi alapú összetevőkből, marhahús nélkül” – mondta Jaap Korteweg, a The Vegetarian Butcher alapítója.

„Fejlesztő séfjeinket motiválja a kihívás, hogy bebizonyítsák, a növényi étrend nem egyenlő az ízélményekről való lemondással. Tudjuk azt is, hogy az élelmiszeriparban az üvegházhatású gázok kibocsátása a húsok, köztük is főként a marhahús előállítása során a legmagasabb, így különösen fontos számunkra, hogy ezen a téren tudjunk ízletes alternatív megoldást kínálni. Reményeink szerint a hazai vendéglátó szektorban is kedvező fogadtatásra találnak a The Vegetarian Butcher növényi alapú termékei és 2020-tól szélesebb körben is elterjednek majd” – tette hozzá Burján Csaba, az Unilever Food Solutions üzletágának ügyvezető igazgatója.

„Biztosak vagyunk abban, hogy a Rebel Whopper az a szendvics, amit mindenki várt, és ami az ikonikus Whopper formájában kínál kiváló növényi alapú hamburgerpogácsa-alternatívát. Most pedig itt az ideje, hogy a Rebel Whopper önmagáért beszéljen, és meglátjuk, hogy vajon a fogyasztók észreveszik-e a különbséget” – mondta David Shear, a gyorsétterem régióért felelős elnöke.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.