GasztroHírek  » 

Már nem csak Budapesten verik át a turistákat

Már nem csak Budapesten verik át a turistákat

2018.01.31.  | Orbán Szilvia

A turisták lehúzása az idegenforgalom szempontjából legvonzóbb városokban sajnos nem új keletű; szinte minden országban történnek túlszámlázással kapcsolatos esetek. Ez alól Velence sem kivétel. A város gyorsan reagált, de a hírnéven esett csorba nem könnyen köszörülhető.

Sétálni a sokat látott, szűk utcákon, gyönyörködni a csatornák felett átívelő hidak szépségében, hallgatni a gondolások hangos, dallamos diskurzusát és galambokat hessegetni – Velencét látni kell. Özönlenek is a turisták a népszerű olasz városba; a (felfedezés hosszú óráitól) elcsigázott, éhes látogatókból pedig egy rakás étterem él meg kiválóan.

Vannak azonban, akiknek mindez nem elég. A napokban egy vendéglő

négy, Bolognában tanuló japán diáktól 1143 eurót (353 ezer forintos) követelt a náluk elfogyasztott 4 steakért, 1 tál sült halért és egy palack borért cserébe,

adta hírül a BBC. A diákok szóvá tették az esetet, de végül fizettek, majd Bolognába visszaérve a rendőrséghez fordultak.

Úgy tudni, hogy az étterem megtagadta a számlaadást is, de a turisták bankkártyával fizettek, így az eset megtörténte vitathatatlan. Az olasz média csak annyit közölt, hogy a vendéglátóhely a Szent Márk tér közelében helyezkedik el, egy egyiptomi ember vezeti és egy kínai nő a tulajdonosa. A TheDrinksBusiness a Metro információira hivatkozva megnevezte a helyet, amelyet más források is megerősítettek: az eset az Osteria da Luca étteremben történt.
(A vendéglő értékelése jelenleg egyáltalán nem mondható fényesnek; a Yelp felhasználói 5 csillagból 1 csillagra, a Google-használók pedig 1,3-ra értékelték szolgáltatásait.)

Az esetre, amely felháborította a közvéleményt, gyorsan reagáltak az olaszok. A velencei polgárok fórumának (Gruppo 25 Aprile) képviseletében Marco Gasparinetti arra világított rá, hogy azon a környéken

az éttermek mindössze 1,1%-a van a helyi lakosok kezében, majd hangsúlyozta, hogy mindazok, akik városuk jó hírnevét hasonló esetekkel sározzák be, minden velenceinek ártanak.

A város polgármestere, Luigi Brugharo gyors kivizsgálást ígért, hiszen a történteket azonnal felkapta az olasz és a nemzetközi média, és a hírek meglehetősen rossz fényt vetettek Velencére.
Ígéretét be is tartotta: az étterem a rendőrség és az egészségügyi hatóságok vizsgálatát követően 20 ezer eurós bírságot kapott. A japán diákoknak pedig a Velencei Szállodatulajdonosok Egyesülete egy kétéjszakás, luxushotelben eltölthető pihenést ajánlott fel, írja a Telegraph.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.