GasztroHírek  » 

Már Ramsay se tudja, mit kezdjen magával

Már Ramsay se tudja, mit kezdjen magával

2019.02.10.  | Orbán Szilvia

Gordon Ramsay új étterme a Mayfair Hotelben nyílik a Maze helyén, idén nyáron.

A séf étteremcsoportjának közleménye szerint a csapat egy forradalmi – autentikus ázsiai miliőt, közelebbről a 30-as évek távol-keleti, főként tokiói zugbárjainak hangulatát idéző – koncepció megvalósításán dolgozik.

Mi az a szerencsés macska?

A Lucky Cat névre keresztelt vendéglátóhely a – 14 év után épp a napokban bezáró, szintén Ramsay nevével fémjelzett – Maze helyén nyílik a londoni Grosvenor Square-en. A hosszú éveken át a város éttermi palettájának élvonalába tartozó Maze a tavalyi évet 3,8 millió fontos (csaknem 1,4 milliárd forintos) veszteséggel zárta.

Egyfajta ászai

„Alig várom, hogy a Lucky Cat végre megnyissa kapuit, s ezzel elhozzon egy újfajta megközelítést az ázsiai kultúrát és ételeket illetően” – nyilatkozta Gordon Ramsay. „Esküszöm, hogy nem lesz egyetlen rossz asztal sem: minden helyről egyedülálló látvány tárul majd a vendégek elé, akik, biztosra veszem, különleges élménnyel gazdagodnak majd egy itt töltött este után – legyen szó akár a fenomenális étlapról, a csodás kiszolgálásról, vagy a lenyűgöző hangulatról” – áradozott. „Nem könnyű a Maze nyomdokaiba lépni, de nincs kétségem afelől, hogy a Lucky Catnek ez sikerülni fog.”

Az új hely konyhájáért, és az innovatív étlapért a „tofu freak” hírében álló Ben Orpwood felel majd, aki a leeds-i Issho éttermet hagyta ott Gordon Ramsay kedvéért. Szemfülesek még emlékezhetnek rá, hogy Orpwood egy 2017-es interjúban úgy nyilatkozott, hogy kedvenc itala egy japán whiskey változat, a Yamazaki highball, míg kedvenc szállodája az ultramodern és kozmopolita tokiói Park Hyatt. Ezek után többen megkérdőjelezték, mennyire lesz valóban autentikus a most tervezett étterem.

A szexi hal

A sajtóanyagok azért kiemelik Orpwood kapcsán, hogy tapasztalt, ázsiai konyhát vivő konyhafőnökről van szó, aki executive séfként működött a Sexy Fish-nél, és hat évet húzott le a Zumában – azt tehát biztosan tudja, a pénzes vendégkör hogyan szereti a nyers halat.

Ramsay és csapata szándéka szerint az új étterem alapkoncepciójának kulcsszava: a hitelesség. Az autentikusság jegyében választották már a vendéglátóhely nevét is; a „szerencsés macska” ugyanis az ázsiai kultúra egyfajta kabalája, amely a hagyomány szerint szerencsét és jólétet vonz. Tekintve a Ramsay legújabb tévés sorozatát (Gordon Ramsay: Uncharted / National Geographic) övező lanyha érdeklődést, a séfnek erre szüksége is lesz, jegyzi meg az Eater, amely hozzáteszi: Ramsay éttermei mindazonáltal innovatív és kreatív konyhát visznek, így minden esély megvan arra, hogy a Mayfair szívében hamarosan megnyíló, új vendéglátóhely is érdemes lesz a látogatásra, már csak azért is, mert az ígéretek kiváló, autentikus távol-keleti konyháról szólnak.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.