GasztroHírek  » 

Már tudjuk, melyek a legjobb magyar sajtok

Már tudjuk, melyek a legjobb magyar sajtok

2019.10.14.  | MKO, kép: Páczai Tamás

Hetedik alkalommal szervezte meg a Magyar Sajtkészítők Egyesülete a Sajtmustrát, ahol szakmai zsűri döntött az ország legjobb sajtkészítményeiről.

Három kategóriában nevezhettek a versenyzők, juh-, tehén- és kecskesajt mintákat kóstolhattak a zsűri tagjai.  121 sajt közül számos kiemelkedő termék érkezett, nehéz volt a nemzetközi és hazai bírálóbizottság döntése.
Hegedűs Imre, a Magyar Sajtkészítők Egyesületének alelnöke szerint

a sajtkészítők összefogása a legnagyobb hozadéka a rendezvénynek.

A mostani, hetedik sajtmustrán tapasztalták meg igazán, hogyha a szakma együttműködik, számos új lehetőség nyílik meg. 

Arany minősítést nyertek el az alábbi sajtok:

Paraszt Sajt Svájcer – Ficsor Árpád

Parenyica Sajt – Gyugos Bence

Balaton „Kékszalag” – Reményik Kálmán

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.