GasztroHírek  » 

Határidő az őstermelői igazolványoknál

Határidő az őstermelői igazolványoknál

2017.03.13.  | OrientPress

2017. március 20-ig érvényesíthetik igazolványukat az őstermelők annak érdekében, hogy őstermelői jogviszonyuk folyamatos legyen és az őstermelőként történő értékesítési tevékenységüket idén is jogszerűen folytathassák. A március 1-jei adatok szerint mintegy 7700 őstermelőként biztosított nem érvényesítette még igazolványát, amit a március 20-ig történő betétlap-kiváltással 2017. január 1. napjáig visszamenőleges hatállyal megtehetnek.

Március 1-jei adatok szerint mintegy 7700 őstermelőként biztosított nem váltotta még ki a 2017. adóévre vonatkozó értékesítési betétlapot őstermelői igazolványához, így a hatályos őstermelői igazolványuk nem érvényes. Érvényes igazolvány nélkül a gazdálkodó nem minősül őstermelőnek, a saját gazdaságában megtermelt és előállított termékét őstermelőként nem értékesítheti.

A határidő fontos azoknak az őstermelői igazolvánnyal rendelkezőknek, akik őstermelőként biztosítottak, mert az értékesítési betétlap március 20-ig kiváltásával az igazolvány érvényessége 2017. január 1. napjára visszamenőleges, ezáltal biztosítható az őstermelői jogviszony folyamatossága.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kéri az érintetteket, hogy a várható torlódások elkerülése érdekében minél hamarabb keressék fel a bejelentett lakóhelyük vagy a tartózkodási helyük szerint illetékes falugazdászt ügyintézés céljából. Az ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok elérhetőségei megtalálhatók a NAK internetes portálján.

A mintegy 7700 – betétlapját még nem kiváltott – őstermelőként biztosított mellett a március 1-jei adatok szerint további közel 82 ezer őstermelő nem érvényesítette még igazolványát az idei évre.

A Nemzeti Agárgazdasági Kamara kéri, hogy akinek nem a jogvesztő, 2017. március 20-án lejáró határidő miatt szükséges az őstermelői tevékenységével kapcsolatos ügyintézés, illetve a határidőig őstermelőként történő értékesítést nem tervez, lehetőség szerint a határidő lejártát követően intézze őstermelői igazolványával kapcsolatos ügyeit.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.