GasztroHírek  » 

Marhajó ízek fesztivál lesz Sárrétudvariban

Marhajó ízek fesztivál lesz Sárrétudvariban

2019.09.04.  | MTI

A minőségi alapanyagból készült ételeket népszerűsíti a Marhajó ízek fesztivál, amelyet harmadik alkalommal rendeznek meg Sárrétudvariban szeptember 14-én.

Lendvai Csaba, a Servet-2000 Kft. ügyvezetője, a rendezvény házigazdája elmondta, három éve jött a gondolat, hogy a fiatalokkal meg kellene kedveltetni a vidéki létformát, hiszen egyre kevesebben maradnak falun, valamint kedvet ébreszteni a marhahús fogyasztása iránt, hiszen a marhahúsból készült ételek ritkán vannak jelen a magyar konyhában.

Az immár harmadik alkalommal megrendezendő gasztronómiai és kulturális fesztivál "marhajó" ébresztéssel kezdődik,

a délelőtt folyamán a főzőversenybe benevezett csapatok elkészítik ételeiket, természetesen marhahúsból.

Az odalátogatókat ökörsült várja áfonyaszósszal, de lesznek marhajó kolbászkák, marhaszegyből és hátszínből készült falatkák vörösborokkal "háziasítva.

A programokon valamennyi korosztály megtalálja a szórakozását,

a gyerekek számára lesz solymászás, arcfestés, ügyességi vetélkedő, az idősebbek egyebek közt testépítő foglalkozáson vehetnek részt. A fesztivál fő fellépője Balázs Fecó lesz, de közreműködnek helyi művészeti csoportok is, a 145 éves Zagyva László Vegyeskar, a Parasztkórus, valamint hastánc- és mazsorettcsoport.

A Servet-2000 Kft. családi vállalkozás 200 hektár saját és 300 hektár bérelt területen szántóföldi növénytermesztéssel, magyar tarka marhatenyésztéssel, valamint tejfeldolgozással foglalkozik. A saját udvarukban tartott, illetve felvásárolt sertéseket saját mini húsüzemükben dolgozzák fel. A tartásnál és a takarmányozásnál is odafigyelnek a minőségre, úgy a hús, mint a tej tekintetében.

A falunap és egyéb rendezvények mellett ez a fesztivál nemcsak a helyi közösséget mozgatja meg, hanem a környékbelieken kívül az ország más tájáról is érkeznek vendégek. A szervező cég nemcsak a falu hírét viszi el, hanem kiemelt foglalkoztató is, hiszen 38 embernek nyújt biztos jövedelmet, ezáltal megélhetést ugyanennyi családnak.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.