GasztroHírek  » 

Martha Stewart az összes titkát megosztja

2018.05.31.  | Orbán Szilvia

A háztartástan amerikai nagyasszonya évtizedek során felhalmozott tudását új könyvsorozatban osztja meg 2019-ben. A kézikönyvek a tökéletes buli szervezésétől, a rózsametszésen át a tábortűzrakásig szolgálnak majd hasznos, kipróbált tippekkel.

Martha Stewart neve fogalom. Így van ez akkor is, ha nem feltétlenül érzünk közösséget a hozzá kapcsolódó, mindig nett, felső középosztálybeli miliővel, vagy nem tudunk azonosulni üzleti botlásaival. A New Jersey-i születésű üzletasszony hatása tagadhatatlan:

munkásságáról gyakorlatilag minden, a téma iránt kicsit is érdeklődő ember hallott, bár ismeretterjesztő televíziós műsorait és kiadványait elsősorban a háztartást vezető, családos nők kedvelik.

Az elmúlt hosszú évtizedek alatt neve világszerte ismert branddé vált, népszerűsége pedig – kisebb megingásokkal – a nyolcvanas évek közepétől a mai napig töretlen.

A ma már 76 éves Stewart a főzés, vendéglátás, kertészkedés, lakberendezés területén felhalmozott nem kevés – sokszor enciklopédikus – tudását és tapasztalatát most egy kézikönyv-sorozatban osztja meg mindazokkal, akiknek bejön a „Martha-way”, olvasható a FoodAndWine cikkében.

Igaz, hogy a tanácsokat és ötleteket megtaláljuk könyvei, magazinjai hasábjain, és a nevével fémjelzett tévéműsorok lassan megszámlálhatatlan epizódjában is, de ennyi hasznos tippet és tapasztalatot már lehetetlen nyomon követni. Stewart ezért úgy döntött, hogy három kötetből álló sorozatban foglalja össze a legfontosabbakat, The Martha Manual címmel. Az első könyv jövő januárban várható.

A kiadó közleménye szerint a friss tartalmakkal felturbózott témák felölelik majd mindazokat a területeket, amelyeken Martha a pályafutása során tevékenykedett: a főzéssel kapcsolatos ismeretek mellett így lesz például az egészséges életmódot, a szórakoztatást, a rendszerezést, és a díszítést taglaló fejezet is – s természetesen mindent áthat majd Stewart csalhatatlan ízlése, ígéri a Houghton Mifflin Harcourt.

A kézikönyvekben kipróbált tippek és projektek százai adnak gyönyörűen fotózott és könnyen követhető útmutatást; legyen szó akár egy fal gletteléséről, rózsabokrok metszéséről, vagy tábortűzrakásról”

– áll a közleményben.

Úgy tűnik, Martha Stewart mostanában nem unatkozik, ugyanis a kézikönyvek mellett az üzletasszony egy másik könyves projektben is érdekelt: télen várható Dickens Karácsonyi ének, illetve Austen Büszkeség és balítélet című regényének újranyomtatása, amelyhez ezúttal receptek is járnak majd  – persze többek között Martha tollából.

Emellett új élelmiszermárkája is bevezetésre került, a hobbiboltokban pedig több száz termékből álló partikollekciója arat sikereket.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.