GasztroHírek  » 

Megdőlt a rizsgolyókészítés Guinness-rekordja Japánban

Megdőlt a rizsgolyókészítés Guinness-rekordja Japánban

2017.11.06.  | MTI

Vasárnap megdőlt egy Guinness-rekord Japánban: 1876-en gyúrtak egyszerre rizsgolyókat egy Kavaszakiban rendezett eseményen.

A háromszögletű japán ételt legtöbben egyszerre 1621-en gyúrták tavaly novemberben Mie prefektúrában - közölte az idei rekordkísérlet szervezője, a Junior Chamber Kawasaki International.

Öt percen át dolgozott nagyjából kétezer résztvevő az Odavara prefektúrából hozott savanyított szilvával és az Ivate prefektúrából származó rizzsel.

A résztvevők számát a kész rizsgolyók mennyisége alapján állapítják meg, ezért az öt perc leteltével megvizsgálták a kész produkciókat és kizárták a nem megfelelő formájú golyókat, valamint azokat, amelyekből kilógott a töltelék. Végül 1876 golyót fogadtak el.

A rekordkísérlet után minden résztvevő megette, amit készített.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.