Megjelent a Magyar Konyha decemberi száma!

Megjelent a Magyar Konyha decemberi száma!

Legfrissebb számunkban szinte tobzódunk a témákban: vendégségben voltunk a Kokas-Kelemen zenészcsaládnál, jártunk a kismarosi ciszterci nővéreknél, bemutatjuk Bálint Csaba galambászt. Mészáros Ádám, a két Michelin-csillagos Onyx étterem séfje kakasconsommét és különleges töltött paprikát készített. Mautner Zsófia tárkonyos hallevest és brassói sertéscsülköt, Auguszt Ibolya fatörzset, Litauszki Zsolt, a Gundel séfje galambos tarhonyát. Kínálunk kuglófot aszalt gyümölcsökkel, szamosújvári mézespogácsát, különféle csokoládés és mogyorós édességeket. Étlapunkon ezúttal 33 fogás és 10 koktélrecept szerepel.

Megjelent a Budapest TOP 10 c. gasztrokalauz! 

Az elmúlt hónapokban közel ezer helyet látogattunk meg a fővárosban: bejártuk az új városközpontokat a VIII. és IX. kerületben, a budapesti kínai negyedet, kirándultunk Máriaremetére és  Rákosszentmihályra, felfedeztünk romantikus kisvendéglőt, Duna-parti barbecue-sütőt, eldugott perzsa lakáséttermet, még a megújult Szépművészeti Múzeum büféjét is teszteltük. Jártunk szinte mindenütt, ahol jó ételre, italra, hangulatra volt kilátás. És megérte a kalandozás. A budapesti gasztrovilág óriásit változott röpke egy év alatt.

Keresse kiadványunkat a karácsonyi számmal együtt az újságárusoknál és a könyvesboltokban!

Címlapon: Kuglóf aszalt gyümölcsökkel

(Pék: Kovács Tibor „Pepe” pékmester (Zalaco), Fotó: Sebestyén László)

Gasztroarcok

- Együtt főzni olyan, mint együtt zenélni. Ünnep a Kokas–Kelemen családban

Terítéken a dió

- A királyi gyümölcs.Diós receptek

Magyar ízek

- „Mind boldog, aki rád hagyatkozik”. A kismarosi ciszterci nővérek

- Visszatérhet a galamb az asztalunkra – Bálint Húsgalamb Dunaföldvárról

Sparhelt

- A jó húsleves barátságokat köt. Mészáros Ádám a mama főztjéről

Cukrásziskola

- A székely fatörzs. Auguszt Ibolya, Auguszt Cukrászda

- Pulyka, puding, portói Iain Lindsay nagykövet a brit karácsonyról

Péklapát

- Legyünk mi is pékek!

Gasztrodizájn

- Kemencében komponál, lánggal fest Néma Júlia kerámiái

Kóstolta már?

- A spanyol turrón

Kövi Pál receptjei - Erdélyi lakoma

Mi kell 132 év után a megújuláshoz? A Centrál Kávéház

Gasztrotörténet

- A legdrágább szakácskönyv

Szilveszter

- Top10 legendás piás

- A magyar pezsgő megint szép lesz

Teszt

- Tíz jó káposzta a hordóból

Gasztroturizmus

- Kalifornia, a drága borok hazája

Magyar Konyha Főzőiskola

- Tányérdesszertek

Ételünk az életünk

- A csokoládé titkai

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.