Megjelent a Magyar Konyha legújabb száma!

Megjelent a Magyar Konyha legújabb száma!

Gasztrokulturális magazinunk legfrissebb számában a nemzet színészével, a 85 éves Bodrogi Gyulával beszélgettünk a falatozás és a bicskafaragás művészetéről, körömpörköltről, vadászatról, no meg arról, milyen érzés 65 éve a színpadon és a konyhában állni. Májusi számunkban szó lesz a tavasz ízeiről. Olvashatnak még a zöld fűszerekről, juhtúróról, magbörzéről és a csuszatésztáról. Jártunk a felvidéken a Kasnyik-pincészetnél. Nábelek Zsófia pedig New York-i kulináris utazásáról mesél. Kulturális kalandozásainknak nincs vége. Friss Irodalmi Húsok címmel új rovatot indítunk, az első hasnovellát Gerlóczy Márton írta. Étlapunkon harminc fogás szerepel. Pácolt gomolya és beregi csirkemáj, bivalyhúskenyér és savanyútejes kenyérleves, kapros-ordás palacsinta és számos klasszikus fogás.

Címlapon: Eper-kecsketej szelet

(Cukrász: Nagy Melinda, Fotó: Kaunitz Tamás)

Gasztroarcok

- Aki főzött varjúlevest. Bodrogi Gyula 85.

 Terítéken a juhtúró

- Gomolyától a juhtúróig. Juhtúrós receptek

Magyar ízek

- Mi kerül a szatyrodba?

Az élet forrása

- Magbörze

Gasztrotörténelem

- Mit keres a tüdő a szalonban?

Gasztroturizmus

- New York-i kalandozások

Teszt

- Csusza a túró alá. A nagy tésztateszt

Sparhelt

- Át kell adni a tudást. Bicsár Attila a mama főztjéről

Boremberek

- Boldogok a borászok! A kürti Kasnyik Családi Pincészet

Palackposta

- Mi van a határon túl?

A konyha ördögei – séfportrék

- Jeremy Salamon – A magyar konyha új New York-i nagykövete

Cukrásziskola

- Olvadóan krémes. Nagy Melinda, Salon Étterem

Kóstolta már?

- Az olasz felvágottak királynője. Mortadella

Kövi Pál receptjei

- Erdélyi lakoma

Magyar Konyha Főzőiskola

- Klasszikus magyar fogások

Ételünk az életünk

- Gyógynövények a konyhában

Hasnovellák

- Bottargás tészta. Gerlóczy Márton írása

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.