Megjelent a Magyar Konyha novemberi száma!

Megjelent a Magyar Konyha novemberi száma!

Gasztrokulturális magazinunk legújabb számában az On the Spot riporterei, Cseke Eszter és S. Takács András mesélnek kulináris kalandjaikról. Száz éve halt meg Émile Gerbeaud. Halálának évfordulóján egy legendára emlékezünk. Legfrissebb számunkban teszteltük a vajakat, bebarangoltuk a Dunakanyart, és felfedeztük az Egri borműhely öt fiatal borászát. Novemberi lapunkban 28 őszi receptet ajánlunk: a főzést kezdhetik babos ételekkel, folytathatják modern főzelékekkel, de elkészíthetik Mogyorósi Gábor malacpofagulyását is. Kínálunk még borjúnyelvkocsonyát, füstölt libamellet és desszertnek a bogyódombi gyümölcskert somos zserbóját.

A Magyar Konyha magazin legújabb számához minden olvasó ajándékba kapja a Leveskönyv - A kőlevestől a bajai halászléig című kiadványunkat, amely 77 klasszikus receptet tartalmaz.  

A levesfőzés egyszerűnek látszik, pedig korántsem az. Hogy ez mennyire igaz, arra bizonyíték e könyvecske, amely 77 klasszikus levesreceptet tartalmaz a rántott levestől a palóc-levesig, Újházi Ede eredeti levesétől a Windsor-levesig. És hogy miért épp 77? Talán a 77 magyar népmese című gyűjtemény miatt. A leveseknek ugyanis legalább annyi változata létezik, mint a meséknek.

Címlapon: Coco, fava bab, rákmártás, kaviár, kale

(Séf: Pesti István, Platán Étterem/Fotó: Kaunitz Tamás)

Gasztroarcok

- Az első kérdés: mit fogunk enni? Cseke Eszter és S. Takács András kulináris kalandjai

Terítéken a bab

- Babok könnyedén. Babos receptek

Magyar ízek

- Bogyódombi mesék. Ahol a gyomor sem marad üres.

- Gasztrotúra a Dunakanyarban

Kóstolta már?

- A gorgonzola

Gasztrotörténet

- Zserbó papa legendája. Száz éve halt meg Émile Gerbeaud

Kövi Pál receptjei - Mautner Zsófia rovata

- Erdélyi lakoma

Teszt

- Vajak kenyérre, lábasba

 Sparhelt

- A csillagos spenót Mogyorósi Gábor a mama főztjéről

Cukrásziskola

- Desszertek csapatban. Kovács Kriszta, Platán étterem

Gasztroturizmus

- A koreai konyha diadala

- Mindennapi kenyerünk

Boremberek

- Fiatal bikák, új csillagok. Nemzedékváltás az egri borvidéken

Palackposta

- Kell-e a bornak palack?

Magyar Konyha Főzőiskola

- A modern főzelék

Ételünk az életünk

- Hagyjuk az üres szénhidrátokat!

Kulturális à la carte

- Mit nézzünk, hova menjünk?

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.