Megjelent az októberi Magyar Konyha!

Megjelent az októberi Magyar Konyha!

Legújabb számunkban olvashatnak Gerendai Károlyról, a Michelin-csillagos éttermek és a Sziget fesztivál megálmodójáról. Októberi étlapunkon csodagyümölcsök kerülnek terítékre: homoktövis, gojibogyó, acaí. Bemutatjuk a Csurgódombi Sajtkonyha és Sziklevélfarmot, a veszprémi Oliva éttermet és ambiciózus séfjét, Tornyos Balázst. Elkalandozunk Thaiföldre, és elmeséljük, mi a különbség a mozzarellából készült különféle lágy sajtok között.

Címlap:

Gyöngytyúkcsülök vörösborban párolva, köleskásával (Séf: Kalla Kálmán, Fotó: Körmendi Imre)

Gasztroarcok

- Aki megfontoltan álmodik. Mi hajtja Gerendai Károlyt?

Terítéken a csodagyümölcsök

- Homoktövis, gojibogyó, açaí. Receptek csodagyümölcsökkel

Magyar ízek

- Harcsa van a vízbe’, Főzőverseny és lakoma a Tiszacsegei Halászcsárdában

- Sajtkészítésről és romantikáról. Mikroerdő Csurgódombon

- A legmagyarabb étel. A Szolnoki Gulyásfesztivál a hagyományokat követi

Séfek és receptek

- Nice dining. Tornyos Balázs, a veszprémi Oliva étterem séfje


Kóstolta már?

- Burrata és testvérei – Stracciatella, bufala, fiordi latte, stracchino


Kalla Kálmán konyhája

- Variációk pöttyös tyúkra

Cukrásziskola

- Kézművescukrászda Siófokon. Szőke Ágnes, Villa Gréta cukrászda


Sparhelt- A mama főztje

- A szép szoba a tészták szobája




Gasztroturizmus

- A thai konyha

Boremberek

-Homo ludens – a játékos ember. Gelencsér Ferenc borgyűjtő

Magyar Konyha főzőiskola

- Borjú- és marhahús


Piros Lábos - Saly Noémi rovata

- A Leó-féle lecsó. Almás lecsó

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.