GasztroHírek  » 

Megkezdődött a táplálkozás és hidratáció nemzetközi hete

Megkezdődött a táplálkozás és hidratáció nemzetközi hete

2019.03.12.  | MTI

Megkezdődött a táplálkozás és hidratáció nemzetközi hete, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a megfelelő táplálkozás és folyadékfogyasztás fontosságára - mondta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége tudományos bizottságának elnöke.

Szűcs Zsuzsanna hozzátette: a vasárnapig tartó nemzetközi kezdeményezést Magyarországon öt éve a dietetikusok országos szövetsége népszerűsíti, hasznos táplálkozási és a hidratációval kapcsolatos ismeretekkel.

A szövetség felmérése szerint a magyar felnőttek körülbelül 40 százaléka a szükségesnél kevesebb folyadékot fogyaszt, miközben naponta nyolc pohár folyadékot, ebből legalább öt pohár vizet ajánlott inni.

A dietetikus kitért arra is, hogy fontos a napi négy adagnyi, tehát körülbelül fél kilónyi zöldség és gyümölcs fogyasztása.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.