GasztroHírek  » 

Hurrá, itt a szalonna ízű gomba

Hurrá, itt a szalonna ízű gomba

2018.09.05.  | Orbán Szilvia

Bárcsak léteznének szalonna ízű zöldségek! Rögtön több fogyna belőlük, igaz? Úgy látszik, a sóhajokat meghallgatták, mert már létezik egy gomba, aminek pont olyan íze van, mint a szalonnának.

Egy arizonai családi vállalkozás, a Sonoran Mushroom Company - más gourmet gombák mellett – olyan  laskagombák termesztésére is szakosodott, amelyek íze megtévesztésig hasonlít a baconre, adta hírül korábban a FineDiningLovers.

Felfedeztük, hogy pirítás közben ezeknek a gombáknak szalonna íze lesz. Csak olívaolaj és só kell hozzá, semmi más. A laska textúrája is merőben eltér a szokásos portobello gombáétól. Sokkal húsosabb”

– magyarázta a vállalkozás feje, John Jacobs, aki a helyi piacon nagy sikerrel árulja organikus gombáit – egy 43 grammos dobozt 1400 forintnak megfelelő összegért.A Sonorai-sivatagban nem egyszerű a gombatermesztés:

A laskagombát nem a szabad ég alatt termeljük, így kiküszöbölhetjük az időjárás szélsőségességét, és biztosíthatjuk a folyamatos utánpótlást”

– ecseteli Jacobs, aki munkamódszerével pontos kontroll alatt tartja a gombák neveléséhez ideális hőmérsékletet és páratartalmat.

A bacon ízű gombák vegánok, és teljesen természetesek: nem tartalmaznak semmilyen adalékot; sem ízesítő- sem színezőanyagot. A legfinomabbak pedig hirtelen kisütve.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.