GasztroHírek  » 

Megnyílt a „vegánok Amazonja”

Megnyílt a „vegánok Amazonja”

2018.12.25.

Az új online piactér azért jött létre, mert alapítói szerint a nagy bevásárló platformok – amilyen például az Amazon is – kínálatában vészesen kevés megbízható vegán terméket lehet találni.

A Billion Vegans https://billionvegans.com/ nevet viselő internetes vásártér nem titkolt célja, hogy – kihasználva a piaci rést – a vegánok Amazonja legyen. A jelenleg 4500-nál is több terméket felvonultató site kiemelten ügyel arra, hogy az áruk 100 százalékban vegánok legyenek, ezt a Billion csapata minden esetben ellenőrzi, áll a FoodBeast cikkében.

Az online áruház társalapítója, Alon Hochberg elmesélte, hogyan határozta el, hogy megnyitja a boltot: épp az Amazonon nézelődött vegán cipőt keresve, de a megrendelt cipőről később kiderült, hogy a talpát enyvvel, azaz disznócsontból főzött anyaggal ragasztották. Ekkor döntötte el, hogy egy olyan piacteret nyit, ahol a termékek

csakis szigorú igazolási folyamaton átjutva kerülhetnek a vásárlók elé,

és nem csupán a nevükben vegánok.

A Billion Vegans jelenleg 200 eladó termékeit kínálja, köztük olyan, az Egyesült Államokban elismert, nagy gyártókét is, mint a vegán sajtjairól híres Daiya, vagy a szójatej nagyhatalom Silk. A site egyelőre csak az USA-ból fogad rendeléseket, de a csapat azt tervezi, hogy ez a helyzet gyorsan változni fog.

Látva a Billion lelkesedését és figyelemreméltó ambícióit, minden esély megvan arra, hogy az alapítók elérjék céljukat, és a világ hamarosan a vegánok Amazonjaként ismerje az új netes vásárteret. Azonban arra sincsen garancia, hogy az Amazon – felmérve az ebben rejlő lehetőségeket – nem jön ki egy új, megbízhatóbb hitelesítő programmal, vagy nem vásárol fel egy, a Billionhoz hasonló online áruházat a jövőben, ezzel komoly kihívás elé állítva az új kezdeményezést.

Hogy mit hoz a jövő, egyelőre kérdéses, az azonban nem vitatható, hogy a Billion Vegans által képviselt felelősségtudat és átláthatóság olyan erények, amelyekkel más, vegán termékeket árusító vásártereknek is szembe kell nézniük a közeljövőben.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.