GasztroHírek  » 

Megnyitott a világ első kolbászhotele

Megnyitott a világ első kolbászhotele

2019.03.04.  | Orbán Szilvia

Németországban megnyitotta kapuit egy kolbász-tematikájú hotel, ahol szó szerint minden – a lepedőtől a tapétáig – a húsimádók egyik legnagyobb kedvencéről szól.

Az új szálláshely biztosan nem lesz a vegetáriánusok célállomása, viszont a disznótorosok megrögzött hívei elkezdhetik szervezni a legközelebbi kiruccanást Németországba.

wursthotel Rittersbach városában található, és a hírek szerint minden egyes szeglete a kolbászról szól. Azonban nem csak az étlapon; minden más is kolbászos: a belső tér a padlótól a mennyezetig szintén tartja ezt a tematikát, sőt, a szálloda különböző húsos programokkal is kedveskedik vendégeinek.

A szállóvendég, ha először lépi át a küszöböt, először valószínűleg megdöbben a sonkás-szalonnás tapéták, disznótoros témájú ágyneműk, kolbászformájú szappanok és párnák láttán, pedig a java még csak ezután következik: a vendéglátók a falakra is (szárított) „disznóságokat” akasztottak dekorációként, írja a Mirror. 

A hotelt, amelyben hét, tematikusan berendezett szoba, bed&breakfast szolgáltatás, és konferenciaszobák várják az érdeklődő vendégeket, egy hentes, Claus Boebel nyitotta. A szálloda éttermében természetesen különféle kolbászételek közül lehet választani, s a hagyományos kínálaton kívül az étlap néhány érdekes újítást, például kolbászos fagyit is tartogat.

Aki pedig aktív pihenésre vágyik, választhat a programok közül: workshop keretében sajátíthatja el a kolbászkészítés és -töltés csínját-bínját, vezetett „túrát” tehet egy hentesboltban, vagy akár kóstolásokon is részt vehet – magától értetődő módon vásárlási lehetőséggel egybekötve.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.