GasztroHírek  » 

Megőrülnek Nigella konyhai cuccaiért

Megőrülnek Nigella konyhai cuccaiért

2017.12.23.  | Orbán Szilvia

Nigella Lawson új műsora nem csak a jó receptek miatt sikeres: úgy tűnik, hogy a nézők mindenért odavannak, amit a híres tévés konyhájában látnak.

A jelenleg a BBC kettes csatornáján, hétfőnként adásba kerülő, At My Table című műsort kedvezően fogadták a brit közszolgálati televízió nézői, Nigella pedig hozza a tőle megszokott formát. Azonban az már kevésbé megszokott, hogy

alighogy lemegy az épp aktuális epizód, a közösségi média máris megtelik a tévés konyhai eszközeinek fotóival.

Úgy látszik, hogy a nézők mindenért rajonganak, amit a világ egyik legismertebb gasztro-személyiségének konyhájában látnak: először Nigella rézszínű KitchenAid robotgépét írták fel a kívánságlistára, majd átlátszó kenyérpirítója következett, legutóbb pedig már öntöttvas gofrisütője után sóvárogtak – olvasható oldalán.

Nem kérdés: egy innovatív dizájn és egy ismert arc sokat lendíthet a keresleten. Az adásokat követően – minden bizonnyal a gyártók nagy örömére – a Twitteren és az Instagramon számos olyan poszt született, amelyben a nézők megőrülnek az eszközökért:

 

 


És hogy hogyan készül a gofri Nigella-módra? Megmutatjuk a receptet:

Hozzávalók:

  • 450 ml zsíros tej
  • 3 nagyobb tojás, szétválasztva
  • 125 ml olaj
  • 1 tk vanília kivonat
  • 2 tk sütőpor
  • 3 ek porcukor
  • 225 g finomliszt

a tálaláshoz:

juharszirup, áfonya (vagy más bogyós gyümölcs)

Elkészítés:

  1. A leírása szerint melegítsük fel a palacsintasütőnket (némelyiket használat előtt érdemes kiolajozni).
  2. A tejet a tojások sárgájával, az olajjal és a vaníliával alaposan keverjük el. A lisztet, a cukrot, sót és a sütőport tegyük egy nagyobb keverőtálba, és lassan adjuk hozzá a nedves hozzávalókat tartalmazó keveréket. Figyeljünk arra, hogy ne legyen csomós a palacsintatészta.
  3. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a tésztához. Sűrű, sima, levegős állagra törekedjünk.
  4. A tésztát töltsük az előremelegített sütőbe, zárjuk be és süssük 1 percig, majd fordítsuk meg a formát és újabb 2 percig süssük a másik oldalt is. (Elektromos sütő esetén nyilvánvalóan nincs szükség a fordításra, és a sütési idő is változhat – mindig kövessük saját eszközünk útmutatását.)
  5. A kisütött palacsintákat tartsuk melegen fogyasztásig, vagy sütés után azonnal fogyasszuk el. Gazdagon locsoljuk meg a juharsziruppal és szórjuk meg kedvenc bogyós gyümölcsünkkel.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.