GasztroHírek  » 

Megvalósulhat a Jóbarátok kultikus kávézója

Megvalósulhat a Jóbarátok kultikus kávézója

2018.04.04.  | Orbán Szilvia

Sugárzásának tíz évada alatt milliók imádták a Friends című sorozatot világszerte, olyannyira, hogy a szereplők öltözködésükkel, frizurájukkal divatot is teremettek. A díszlet egyes elemei is kultikussá váltak; a széria kávézójának neve például a 2004-es befejezés óta is közszájon forog. Úgy tűnik, hogy a gyártó filmstúdió további fantáziát lát a Central Perkben.

Bár annak az esélye, hogy Rachel, Ross, Phoebe, Joey, Monica és Chandler együtt újra megjelenik a tévéképernyőn vagy a mozivásznon egyre kisebb, a masszív Jóbarátok-rajongók számára még tartogathat jó hírt ez az év. Bírósági

dokumentumok bizonyítják ugyanis, hogy a sitcom egyik legkedveltebb helyszínével, a Central Perk kávézóval tervei vannak a Warner Brothers-nek.

Az iratok tanúsága szerint a filmgyártó cég levédette a Central Perk név használatát a kávéházak vonatkozásában. A Warner a sorozatból jól ismert logót is szeretné felhasználni további üzleti célokra, írja a Hello.

A sorozat kávézója a Jóbarátok egyik legkedveltebb helyszíne volt, „falai” között számos emlékezetes jelenetet forgattak. A Central Perk – vagyis annak pop-up verziója – a képernyőn kívül eddig csak a 20. évfordulóhoz kapcsolódva tűnt fel egy időre New Yorkban, illetve egy brit turné keretében. A külső felvételek színhelyét továbbra is sokan keresik fel, azonban ők csalódottan tapasztalhatják, hogy a sorozatbeli kávézó helyén a valóságban nincsen semmi látnivaló.

A New Yorkban játszódó széria csaknem 25 éve, 1994-ben mutatkozott be a tévében, hatalmas népszerűsége azóta is csaknem töretlen. A rajongók elhivatottságát jelzi, hogy egyikük tavaly még arra is képes volt, hogy megszámolja, az évadok alatt összesen hány kávét ittak meg a főszereplők – a Twitter-poszt szerint 1154-et, a listát pedig a dilis Phoebe vezeti.

Bár biztosat még nem tudni, amíg ilyen rajongókkal büszkélkedhet a sorozat, nem kérdés, hogy egy élethű Jóbarátok-kávézó is valós üzleti sikerrel kecsegtet.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.