GasztroHírek  » 

Megvan, miből főznek holnap a Bocuse d’Or-on!

Megvan, miből főznek holnap a Bocuse d’Or-on!

2018.02.07.  | Nábelek Zsófia

A Sirha kiállítás első napján kihirdették a holnapi Bocuse d’Or hazai döntőjének két meglepetésalapanyagát, megnéztük, hogyan vásárolnak be egy ilyen megmérettetéshez a versenyzők, és megvan az idei év Desszert Versenyének győztese is.

Elkezdődött a Sirha élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállítás a Hungexpón, ahol a vendéglátás, catering és a szállodaipar tobzódhat három napig a workshopok, eszközök, gépek, felszerelések, és persze a versenyek között.

Ezek közül

a legnagyobb érdeklődés a Bocuse d’Or magyar döntőjét övezi, ahol holnap derül ki, melyik csapat képviselheti Magyarországot a torinói európai döntőn.

Ma még csak a felkészülés zajlott, aminek fontos pontja a piacozás, ahol a versenyzők beszerzik azokat az alapanyagokat, amelyeket felhasználnak a verseny során. Komolyan szabályozott rendszer, ahol a kiválaszott zöldségeket ellenőrzik, lemérik, címkézik, majd egy lezárt dobozban tárolják a verseny kezdetéig, így garantálva, hogy ne kerülhessen a boxokba külső, ellenőrizetlen alapanyag (ami elég sok pontlevonást jelentene).

Az előző évekhez hasonlóan, most is a Metro kínálatából választottak a szakácsok.

A résztvevő séfek, Elek Richárd, Garai Ádám, Haraszti Zsolt, Pohner Ádám, Veres István és Volenter István fél órán keresztül válogathattak a majdnem 1000 négyzetméternyi stand erre kijelölt piacterén,

a legszebb, legformásabb zöldségekből nagyon szigorú tekintettel szemezgették ki a tökéletes darabokat.

Nem csak a válogatás volt izgalmas, hanem az ez alkalommal kisorsolt titkos zöldségalapanyagok is, amelyek végül a metélőhagyma valamint a zöldborsó lettek, amelyeket kötelező felhasználniuk a zöldségfogáshoz. A verseny holnap 9 órakor kezdődik, várhatóan koraeste lesz eredmény.

Ma zajlott a Sirha Budapest Desszert Verseny is, amit már harmadik alkalommal rendeztek meg. Öt kétfős csapat indult, a feladat egy tányérdesszert, egy gyümölcsös torta és egy cukorból vagy csokoládéból készült artisztikai munka elkészítése volt.

A versenyt végül Berta Gréta és Körösi-Fehér Emese, a Kempinski Hotel cukrászai nyerték,

akik már igen tapasztalt versenyzőknek számítanak. Pesti István, a zsűri tagja kiemelte, hogy akár egy tányérdesszertről, akár egy tortáról legyen szó, a külcsín nem írhatja felül az ízeket, ez komoly szempont volt a pontozás során is.

Holnap tehát 10 órától lehet drukkolni a Bocuse d’Or hazai döntőjén, mellette érdemes körülnézni Nicolas Coffin mesterszakács bemutatóján a G pavilonban vagy csak egyszerűen mászkálni a kiállításon.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.