GasztroHírek  » 

Változás a listán: melyik a legcsodáltabb pezsgő?

Változás a listán: melyik a legcsodáltabb pezsgő?

2019.01.31.  | MKO

A Champagne Pol Roger állt az élre a leginkább nagyra becsült champagne-házak listáján. A korábbi harmadik és második hely után 2019-ben az első helyen futottak be. A szakmabeliek szavazatai alapján összeállított top 30-ban a Pol Roger után a Krug és a Louis Roederer végeztek dobogós helyen.

A Drinks International idén hatodik alkalommal készítette el a champagne-házakat értékelő különkiadását. A The World’s Most Admired Champagne Brands 2019-es listájának élére ezúttal a Pol Roger-t választották.

A ház számára komoly mérföldkő volt 2018 tavaszán, hogy szigorú szakmaiságáról ismert pincemesterük, Dominique Petit 19 év után átadta posztját utódjának, Damien Cambres-nak.

Az új chef de cave mögött két évtizednyi szakmai tapasztalat áll,

a legutóbbi szüret pedig nagyon jól alakult, így minden adott, hogy tovább vigye a Pol Roger örökségét.

Az eredményt megalapozta, hogy a ház nagyszerű hírnévnek örvend, tavaly „a leginkább brit” champagne-nyal ünnepeltek Harry herceg esküvői fogadásán is, méghozzá magnum palackokból. Az értékelésben ennél is meghatározóbb, hogy a Pol Roger évről-évre remek pezsgőket készít és a folyamatos fejlesztésekkel mindig a lehető legjobb eredményre törekednek.

Népszerű, elegáns stílusuk mellett a családi tradíciókat is büszkén őrzik. Hubert de Billy, a család ötödik generációs tagjaként személyesen is részt vesz a szakmai panelben, ahol pincemesterük vezetésével a legújabb házasítások születnek.

A Champagne régió szívében, Épernay-ben lévő pincéikben

rengeteg időre van szükség hosszan érlelt pezsgőik elkészítéséhez.

Erre remek példa a 2012-es Blanc de Blancs – miután feldolgozójuk megújult, ez volt az első tétel, amelyet Dominique Petit elkészített, de bemutatására már hónapokkal a pincemester nyugdíjazása után került sor. Szintén újdonság presztízs cuvée-jük, a ház egykori barátjáról és legfontosabb klienséről elnevezett Sir Winston Churchill friss, 2008-as évjárata, amelyet tíz éven át érleltek.

A leginkább nagyra becsült házak listája

A World’s Most Admired Champagne Brands 2019 listája ezen a linken érhető el. A Drinks International, mint komoly múltú, a globális piac híreit közvetítő szakmai lap minden évben újra felállítja a rangsort.
A házak bemutatásában a témában jártas szakértőjük, Giles Fallowfield közreműködik, a listát a Drinks International Academy tagjainak szavazatai alapján állítják össze.

Mintegy 300 szakmabeli vett részt az értékelésben, köztük borszakírók, Master of Wine-ok, kereskedelmi- és marketing specialisták.

Az szempontok között volt a minőség, a megbízhatóan magas színvonal következetes fenntartása, illetve emelése, emellett a márkaérték, marketing és márkaimázs.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.