GasztroHírek  » 

Melyik lesz idén a legjobb hazai street food?

Melyik lesz idén a legjobb hazai street food?

2019.07.24.  | S.N. (kép: Cupákos Facebook)

Tavaly a Dob utcai Cupákos nyert, ők képviselték Magyarországot az európai megmérettetésen. Idén július 30-ig lehet nevezni.

Elindult a nevezés az idei Hungarian Street Food Awards-ra, amelynek keretében a legjobb hazai street food helyeket értékeli a zsűri és a közönség. Nyolc kategóriában választják ki a legjobbakat, az összetett első helyezett pedig Malmőben képviselheti Magyarországot a szeptember végi európai döntőben. A vendéglátóhelyek július 30-ig nevezhetnek.

2017-ben nemzetközi újságírók, séfek és rendezvényszervezők hívták életre az év legnagyobb és legnívósabb európai street food versenyét, az European Street Food Awards-ot, amelyen tavaly már tizenöt ország képviseltette magát, köztük – a hazai döntőt megnyerő Dob utcai Cupákos révén – Magyarország.

Az összetett első helyet itthon a Cupákos az általuk kínált oldalassal, kolbásszal és a kacsamellel tálalt borsófőzelékkel vívta ki. Tavaly a legjobb hazai hamburger/szendvics street food hely a Kandalló lett, a legjobb húsimádó a Bp BARbq, a legjobb nemzetközi street food hely a Tölcsibe, a legjobb magyaros a Cupákos, a legjobb vegán a Vegan Love, a legjobb pizzás a Manu+, a legjobb édességes pedig a N’iceroll. A közönségdíjat a Kürtős Legenda kapta, a Beauty különdíjat – mint a legszebb magyar food truck – a Market BDPST. Tavaly több mint negyvenen jelentkeztek a hazai versenyre, idén még ennél is többet várnak a szerezők.

Az európai verseny alapítói arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a street food is lehet minőségi, sőt sok esetben ez mutatja meg igazán a különböző nemzetek ételeinek sokszínűségét. Ez a vendéglátás egyik legdinamikusabban fejlődő szegmense, és a mennyiségi bővülés mellett már a minőségi javulás is látszik. Egyre több az igazán jót és jól kínáló hazai hely is, és a megmérettetés remek alkalom nekik a bemutatkozásra. A hazai eredményhirdetésre szeptember 21-én, az Andrássy úti Nemzetközi Street Food Fesztiválon kerül majd sor.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.