GasztroHírek  » 

Menő plakátokkal mutatja be a Heineken fenntarthatóságot

Menő plakátokkal mutatja be a Heineken fenntarthatóságot

2020.02.06.  | MKO

Visszaváltható csomagolású termékekkel és az újrahasznosítással mi is tehetünk a bolygóért – erre hívja fel a figyelmet a Heineken Hungária rendhagyó kiállítása. A sörgyártó installációja ingyenesen megtekinthető a budapesti Akvárium Klub előtt február 5-tól 26-ig.

A kiállítás célja, hogy a humoros és egyben gondolatébresztő plakátok segítségével mesélje el a cég fenntarthatósági tevékenységét, és hívja fel a figyelmet az egyén felelősségére a környezetvédelemben. Mindent elkövetnek azért, hogy a legzöldebb sörgyártó címet kiérdemeljék, hiszen 2008-hoz képest negyedével kevesebb a fajlagos vízfelhasználásuk, sőt, ez idő alatt a CO2 kibocsátás is felére csökkent. A sörgyártó hisz abban, hogy igazán átütő sikert csak a fogyasztókkal közösen tud elérni, ezért döntött úgy, hogy rendhagyó módon hívja fel erre a figyelmet.

„A kiállítással szeretnénk bemutatni, hogy a 2010-ben meghirdetett, Csapoljunk jobb világot fenntarthatósági stratégiánk milyen eredményeket hozott, és azt is, hogy egyéni szinten milyen kis dolgokkal is tehetünk a zöldebb jövőért.

Az olyan apróságoknak tűnő dolgok, mint az csapolt sör vagy a visszaválthatóüveges sör választása, vagy az alumínium doboz visszaváltása, jelentős változásokhoz vezetnek.

A visszaváltható üvegnek tizedannyi karbonlábnyoma, mint az alumíniumnak, amennyiben mégis a dobozos sör mellett döntünk, érdemes tudni, hogy az aludoboz végtelenszer újrahasznosítható” – mondta Pálfalvi Márta, a Heineken Hungária vállalati kapcsolatok igazgatója.

A fenntarthatósági program célja, hogy a leányvállalatok a világ minden pontján, együttes erővel törekedjenek a globális vállalások elérésére, hogy a Heineken csoport a világ „legzöldebb” sörgyártójává váljon.

„Szerettük volna a komoly üzeneteket vicces formában eljuttatni a nagyközönséghez, akiket be is vonunk a kiállításba, a szelfi lehetőséget biztosító plakáttal. Reméljük az installáció arra ösztönzi majd az embereket, hogy egy kicsit jobban óvják a Földet, hiszen ez az egyetlen bolygó, ahol van sör” -tette hozzá Pálfalvi Márta.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.