GasztroHírek  » 

Mesék és legendák ihlették a Baraka séfjét

Mesék és legendák ihlették a Baraka séfjét

2019.02.04.  | MKO

A tél a történetmesélés évszaka: a Baraka séfjét, André Bicalhot ezen a télen menüje megalkotásakor ősi ázsiai történetek ihlették. Az étterem vendégei egy gasztronómiai élmény formájában lesznek részesei e mítoszoknak, melyek szerelemről, életről-halálról, hitről és rejtélyekről szólnak.

A Baraka konyhájának stílusát továbbra is francia-ázsiai fúziós konyhaként írhatjuk le és több mint egy éve már, hogy a séf, Andre Bicalho szezonális menüjét minden évben egy téma köré építi fel, mely téma minden tányéron megjelenik. 

Ebben a szezonban ázsiai mítoszok és legendák ihlették meg,

a menü összes tányéra egy-egy ázsiai népmesét idéz.

Az összetevők és alapanyagok valahogyan egy-egy karakterre, cselekményére, mélyebb jelentésére utalnak. A Betobeto-san, ártalmatlan japán szellem legendájától, a koreai kilenc farkú rókalény meséjén át, a vietnámi rizstorta történetén keresztül megérkezünk a fehér kígyó birodalmába.

A Baraka elénk tárja a szövőlány és a tehénpásztor történetét is, miközben arra inspirálja a vendégek képzeletét, hogy az ízeken és textúrákon keresztül a történetek egy további jelentéstartalommal egészüljenek ki. És igen: természetesen találkozhatunk majd sárkányokkal is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.