GasztroHírek  » 

Mi lesz az év balatoni strandétele?

Mi lesz az év balatoni strandétele?

2019.07.15.  | MKO

Idén is keresik azt az ételt, amely új lendületet adhat a balatoni strandgasztronómiának.

A Balatoni KÖR és a We Love Balaton idén is megrendezi az Év Strandétele versenyt. Idén már több étellel is be lehet kerülni a fináléba, a végső döntés pedig továbbra is a szakmai zsűri kezében lesz.

Kritériumok:

  • Az étel egészséges, jó minőségű alapanyagokból készül,
  • egyszerű, de kreatív, nyárias,
  • gyorsan és büfékben is elkészíthető,
  • akár elvitelre is alkalmas,
  • szerepel a vendéglátóhely étlapján

Jelentkezni július 17-ig lehet az info@welovebalaton.hu e-mail címen, megadva a nevező elérhetőségét, a nevezett ételeket, illetve azt, hogy melyik balatoni vendéglátóhelyen lehet megkóstolni a strandételeket.

A versenyt 2015-ben a fövenyesi Kalóz nyerte a Harcsa & Krumplival, amely a balatoni fish&chips-nek felelt meg, 2016-ban a Kishableányban és a Palettában kapható Big MEKK-et választotta ki győztesnek a zsűri, 2017-ben pedig ismét a Paletta étele, a Pulled Ponty győzött. 2018-ban a balatonfenyvesi Konyhám jött be az első helyre: ők a gofrit és tócsnit ötvöző Gofcsival győztek.

forrás: We Love Balaton

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.