GasztroHírek  » 

Michelin-csillagot kapott egy bezárt étterem

Michelin-csillagot kapott egy bezárt étterem

2019.03.01.  | Orbán Szilvia

A Michelin Guide csillaggal jutalmazott egy éttermet Baden-Württembergben – ez eddig rendben is volna, a gond csak az, hogy a köngeni Alte Vogtei nem üzemel.

Az eset kapcsán fellángolt a vita a szakmai berkekben, ezért Nina Grigoleit, a Michelin szóvivője csütörtökön elmondta: az éttermi kalauz inspektorai 2017-ben és 2018 tavaszán is meglátogatták az Esslingen közelében fekvő éttermet, amelynek konyháját csillagra érdemesnek ítélték. A Michelin csapata úgy tudta, hogy a baden-württembergi étterem eredetileg felújítás miatt zárta be kapuit, és januárban újra ki kellett volna nyitnia, azonban a keddi hivatalos Michelin-csillag bejelentés előtt néhány nappal érkezett a hír, hogy az újranyitás márciusra csúszik.

Íme a Michelin közleménye az ügyről:

A Michelin Guide Germany 2019 című kiadványban a köngeni Alte Vogtei étteremnek csillagot javasoltunk. Az elmúlt órákban több média adott hírt arról, hogy az étterem egy ideje zárva tart.

  • A Michelin inspektorai több alkalommal tesztelték az éttermet a 2019-es kiadványhoz, legutóbb 2018 tavaszán, és a konyha teljesítményét egycsillagosra értékelték.
  • Az étterem üzemeltetői kézhez kapták a kalauzban való szerepléshez szükséges szokásos kérdőívet, amit 2018 júniusában a szerkesztői csapatnak vissza is küldtek.
  • 2018 novemberében az üzemeltetők arról tájékoztatták a szerkesztőket, hogy az éttermet a pince penészesedése által okozott károk miatt felújítják, és erre az időszakra a vendéglátóhelyet bezárják. A tervezett újranyitás dátumát 2019. január 15-ben határozták meg.
  • Azt az információt, miszerint az éttermet még hónapokra bezárják, ekkor visszatartották a Michelin csapata elől.
  • 2019. február 22-én az Alte Vogtei üzemeltetői egy telefonbeszélgetésben arról tájékoztatták a szerkesztőket, hogy a munkálatok elhúzódtak, és az étterem márciusban nyílik újra. Arról is beszámoltak, hogy az üzemeltetők egy másik „gasztronómiai pillér” felépítésén is dolgoznak Svájcban, de tevékenységük fókuszában továbbra is a régi létesítmény marad.

Amikor a kalauz szerkesztői csapatát tavaly november végén arról tájékoztatták, hogy az éttermet bezárják, még úgy tűnt, hogy ez egy ideiglenes intézkedés – az Alte Vogtei ezért maradt a 2019-ben csillaggal kitüntetett éttermek listáján.

A német Michelin-csillagos éttermek listáját egyébként február 26-án tették közzé Berlinben. A felsorolásban 309 étterem kapott helyet, köztük 5 új két-, illetve 37 új egycsillagos vendéglátóhely.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.