GasztroHírek  » 

Milyen a sör, ha Bátorságnak hívják?

Milyen a sör, ha Bátorságnak hívják?

2018.02.15.  | Orbán Szilvia

Egy szingapúri sörfőzde az italait különféle érzelmekről nevezte el. Gyártanak Öröm, Béke, Tisztelet, Szerelem vagy Remény címkét viselő sört is. Érdekes marketingfogás, és állítólag a nedűk sem rosszak.

Hallottak már a sörmárkáról, amelyik arról híres, hogy érzelmekkel kapcsolja össze gondosan kidolgozott italait? A szingapúri Brewlander & Co-t 2008-ban alapították. A fiatalos márka, amely egyik legnagyobb erényének az energikusságot és a humorérzéket tartja,

díjnyertes söreit pozitív érzelmekkel párosítja.

A csapat – amelyet a többszörös díjazott John Wei sörfőző vezet – az egyedi ízeket keresi. Italaikhoz európai malátát és folyékony élesztőkultúrát használnak.

Készítenek sört az enyhébb és az erősebb ízek kedvelőinek egyaránt, nedűik alkoholtartalma pedig 4,5 és 8,2 % közötti. Remény nevű italuk egy könnyű és malátás világos sör, Southern Hemisphere komlóval, az Öröm már kissé erősebb, ízekkel teli India Pale Ale (IPA) – a fajta jellemzőivel: testes, kissé kesernyés ízű, magas komlótartalmú ital.

A Bátorság (double IPA) a márka legerősebbje, amely Columbus, Simcoe, Waimea, Citra és Centennial komló keverékének köszönhetően intenzív, egyben citrusokra és trópusi gyümölcsökre emlékeztető ízélményt ígér, míg a Tisztelet egy porter típusú, étcsokoládés-kávés tónusokkal rendelkező középerős nedű. Talán nem meglepő, de az eladásban élenjáró italt Szerelem névre keresztelték; ez a sör nagyon kiegyensúlyozott, nem túl komlós ital, guava és mangó jegyekkel.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.