GasztroHírek  » 

Ha szomjas vagy, ne termelj szemetet!

Ha szomjas vagy, ne termelj szemetet!

2019.07.09.  | S.N.

Töltsd le az appot, utána pedig töltsd meg a kulacsodat – így lehetne összefoglalni egy új hazai kezdeményezés lényegét, amely azt célozza, hogy minél kevesebb műanyag palackot vásároljunk és dobjunk a szemétbe.

Kulaccsal, vagy bármilyen újratölthető palackkal talán már mindenki rendelkezik, aki kicsit is környezettudatosabban gondolkodik, egy új kezdeményezés, a BWT (V)ízlelőhely kampánya azonban ennél egy fokkal komplexebb megoldást kínál. Egyrészt egy mobilos applikáció segítségével láthatjuk, hogy az adott városban mely vendéglátóhelyek azok, ahol megtöltik nekünk a kulacsunkat, másrészt minden újratöltéssel egy alapítványt támogatunk.

Ehhez nem kell mást tenni, mint egyszer megvásárolni azt a bizonyos BWT-kulacsot, letölteni az applikációt, amelynek segítségével egy térképen láthatjuk a vízlelőhelyeket (Budapesten többek között

a My Little Melburne, a Bruberi Coffee & Bakery, a Warmup Speciality Coffee és a Smúz Café

csatlakozott), kiválaszthatjuk azt, amelyik a legközelebb van hozzánk, ott pedig már friss, szűrt vízzel töltik meg a kulacsunkat, ingyen. (BWT a víztisztító technológiával foglalkozó cég neve.) A szűrt víz talán azoknak is csábító lehet, akik eddig palackozott ásványvizet vásároltak. Az applikáció a fogyasztó folyadékbevitelét is nézi.

A (V)ízlelőhely kampányt az Empathy Cafe & Bistróban indították útnak, nem véletlenül. Ugyanis minden újratöltés után pont jár, és minden pont egy-egy forintnyi támogatást jelent a fogyatékossággal élőket segítő Lámpás ’92 Alapítványnak. A kezdeményezés bejelentésekor Földes Eszter és Döbrösi Laura színésznők beszéltek arról, saját életükben hogyan tudnak ökotudatosan élni, utóbbi Instagramján követni is lehet,

hogyan próbálja napról napra kiiktatni az életéből a műanyagot.

Úgy vélik, nem kell mindenkinek mindent megtenni azért, hogy csökkentese a saját ökológiai lábnyomát, elég, ha mindenki megteszi azt a néhány lépést, amit tud. Az első ilyen lépés pedig az lehet, ha kulacsot hord megánál, ami lassan szerencsére divattá kezd válni, így a mások véleményére sokat adó fiataloknak is vonzó lehet.

További információk a www.vizlelohely.hu oldalon.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.