GasztroHírek  » 

Múzeum nyílik az édesszájúaknak

Múzeum nyílik az édesszájúaknak

2018.03.25.  | Orbán Szilvia

Cukorkaőrültek figyelem: álomország a láthatáron! Nyáron megnyitja kapuit az első édességmúzeum New Yorkban.

Az ember egyik legnagyobb félelme az, hogy nem látja át többé a logikus kapcsolatokat, elveszíti az emlékeit, az önállóságát. Agyunk megfelelő működéséért az általunk fogyasztott ételekkel is sokat tehetünk.

Egy korábbi, jégkrém tematikájú múzeum sikerén felbuzdulva a Sugar Factory bejelentette: a Nagy Almában látványos projekttel pezsdítik fel a szürke mindennapokat. A terv megálmodói több mint

2500 négyzetméteren ígérnek színes és édes kavalkádot

a Museum of Candy elnevezésű létesítményben.

A hírek szerint a látványosságok között szerepel majd candy cane divatshow, kávézó (élő, a gumimaci-készítést demonstráló produkcióval), és az édességgyártás – 1900-as évekig visszanyúló – múltját bemutató kiállítás is. A múzeumban összesen 15 cukorkatémájú szoba kap helyet, és úgy tudni, a látogatók a múzeumban megcsodálhatják majd a világ legnagyobb gumimaciját és édességekkel borított unikornisát is.

Valószínűleg egy Instagram-függő cukormániásnak mindez már elég vonzerőt jelent, azonban a múzeum csapata természetesen nem csak a szemnek kínál csemegéket:

a jegyhez több kóstolási lehetőség is jár,

és akinek még ez sem lenne elegendő, az a létesítmény éttermében és szabadtéri kávézójában csábulhat majd el.

A tervek szerint többek között 24 gombócos King Kong fagyimenü, külöböző milkshake-ek és változatos ízesítésű fánkok találhatók majd az étlapon. A múzeum „piacára” már több mint 20 édességeket gyártó cég jelentkezett be bemutatóival. Arról még nincs információ, hogy mi a nyitás pontos dátuma, de a nyári indulás már biztos – aki abban az időszakban tervez New York-i utazást, két városnéző program között akár be is kukkanthat majd a színes élményeket ígérő múzeumba, azonban a jegyértékesítés indulása miatt érdemes böngészni a létesítmény honlapját.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.