GasztroHírek  » 

Na ne: fagyi 35 ezerért

Na ne: fagyi 35 ezerért

2017.10.05.  | Hírszerkesztő

Valaha a Selfridges volt a legdrágább szendvics lelőhelye. Az áruházóriás most az Egyesült Királyság legdrágább fagylaltjának otthona.

A 99 fontért kapható – a Snowflake Luxury Gelato szakembereivel együttműködésben készült – Gelato Flake luxusfagyit kézzel készített, hagyományos, kúpos ostyatölcsérben szervírozzák, amelyet előtte organikus madagaszkári csokoládéba mártanak. A tölcsért ezután

arany gyöngyökkel

díszítik.

S hogy mi van a tölcsérben? Gourmet madagaszkári csoki, karamellizált pekándió és két óriási fagylaltgömb – az egyik mangó, passion fruit és gyömbér, a másik pedig gazdag étcsokoládé ízben. Az ostyakúp rejt még egy prémium, sós karamellel töltött, belga fehér csokoládé trüffelt és egy adag (perzsa kék sóval készült) sós karamell csavart fagyit is.

A dekadens finomságra a koronát a díszítés teszi fel: egy macaronos málna szorbet fehér csokoládé glazúrral, gyémántot mintázó perzsa tengeri só, aranyozott csokoládé pehely, arannyal dekorált csokikanál, valamint egy

pipettába töltött pazar gyümölcsszósz kerül az extravagáns édesség tetejére. A gigantikus fagylalt mindegyike 35 dekás, és hihetetlenül hosszú idő – négy és fél óra – alatt készül el.

Éppen ezért csakis rendelésre készítik, a folyamatot pedig a megrendelő végig is nézheti.

Azok, akik fagyizás közben ugyan kipróbálnák az arany nyújtotta luxust, de a 99 fontos árat erősen túlzónak érzik, öt fontért vásárolhatnak egy letisztultabb, jégkrémes verziót, amelyhez 16 féle különböző topping – például arany gyöngyök, liofilizált málna, Oreo vagy pattogatott kukorica – közül választhatnak.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.