GasztroHírek  » 

Napi 12 tonna mozzarella jön Komáromból

Napi 12 tonna mozzarella jön Komáromból

2019.07.01.  | MTI

Naponta 12 tonna mozzarella gyártására képes üzemet épít a Komáromi Mezőgazdasági Zrt. Bartusekpusztán.

Marczali Gábor vezérigazgató elmondta, hogy a 32 új munkahelyet teremtenek. A zöldmezős beruházással épülő sajtüzem naponta akár százezer liter tejet dolgozhat fel.

Az mozzarellát eleinte Olaszországba exportálják majd -

a kellő tejmennyiség felét a Komáromi Mezőgazdasági Zrt. saját termelésből képes fedezni.

A társaság 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást kap a projekt sikeres befejezése után.

A lakosság számára 10 és 100 grammos formában, a nagyüzemi pizzakészítőknek egy és háromkilós hasábokkal készülnek. Nem zárják ki, hogy a későbbiekben saját sajtmárkával lépnek piacra.

A Komáromi Mezőgazdasági Zrt. száz százalékban magyar tulajdonban lévő vállalkozás, Csémen 1200 tejelő tehenet tartanak, Kisigmándon pedig 1200-as növendéktelepet üzemeltetnek. Tejhozamuk alapján a cég az ország tejgazdaságainak élvonalában tartozik:

naponta mintegy 40 ezer liter tejet exportálnak Olaszországba.

Saját dolgozóik száma 110, de az állatoknak szükséges takarmány felvásárlásával további 20-25 gazdálkodónak biztosítanak munkát. A társaság éves árbevétele 2018-ban elérte a 2,5 milliárd forintot.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.