GasztroHírek  » 

Ezek a repülőgép legmocskosabb részei

Ezek a repülőgép legmocskosabb részei

2019.07.28.  | Orbán Szilvia

Azt nyilván mindenki gyanította, hogy az utasszállító repülők nem versenyezhetnek otthonunk tisztaságával, mégis elég kiábrándító a kutatás eredménye.

Nemrégiben a CBC kanadai tévétársaság Marketplace című műsorában bemutattak egy tanulmányt, amely a repülőgépek tisztaságát elemezte.

A megelőző vizsgálat során a honi kutatók az ország 3 vezető légitársaságának – AirCanada, WestJet, Porter – 18 járatáról, a gépek különböző pontjairól gyűjtöttek mintákat, és azokat elemezték ki. A közzétett adatok szerint

a vizsgálati anyagokban a tudósok többek között élesztőgomba telepeket, és számos bacilusfajtát is találtak, köztük például E. coli baktériumot is.

A nagy forgalmú repülőjáratokon persze nem könnyű a makulátlan tisztaság fenntartása, hiszen az emberek lényegében folyamatosan ki-be mászkálnak rajtuk, de azt azért joggal várhatnánk, hogy a személyzet legalább azokra a helyekre ügyel különös gonddal, amellyel az utasok étele érintkezik.

A tanulmány viszont arra jutott, hogy a repülőgépeken az egyik legpiszkosabb tárgy az ülések támlájára rögzített, lehajtható ételtartó tálca. A „Koszos TOP5”-ben végzett még a – szintén az utasokkal közvetlenül érintkező – fejtámla, illetve a biztonsági öv is, írta a FoodBeast.

A műsorban leszögezték, hogy míg egyértelmű a személyzet erőfeszítése a gépek utasterének tisztántartására, a járatok sűrű időbeosztása miatt

legtöbbször lehetetlen a teljes körű, minden higiéniai követelménynek eleget tevő takarítás

a rendelkezésre álló szünetekben.

Jó hír azonban, hogy a vizsgálat Kanadában történt; más ország járataival kapcsolatban maradjunk jóhiszeműek.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.