GasztroHírek  » 

Nem kell félni a buggyantott tojástól

Nem kell félni a buggyantott tojástól

2018.04.23.  | Orbán Szilvia

Miért van az, hogy míg a közösségi médiát elárasztják a tökéletes posírozott tojás fotók, addig ha mi, földi halandók próbálkozunk vele, általában valami nyúlós vagy elázott, nem épp ínycsiklandó ételkupac az eredmény?

Tisztában vagyunk vele, hogy húsvét még alig múlt el, és valószínűleg mindenki elég tojást evett az elmúlt időszakban, azonban a tojás mégiscsak egy remek alapanyag - legyen szó süteményekről, salátákról, vagy az újra rohanós hétköznapok egy-egy gyors fogásáról.

Egy ráérősebb áprilisi brunch királya pedig lehetne akár néhány buggyantott tojás is… Nem kell megijedni tőle; pár egyszerű tippet betartva kezdők is aggodalom nélkül elkészíthetik.

Good Housekeeping Főzőiskola vezető tanára szerint ugyanis a tökéletes posírozott tojásnak mindössze két nagy titka van: a türelem és a szűrő.


Íme a tanácsok:

•    használjunk minél hidegebb és frissebb tojásokat

•    a művelethez válasszunk mély lábast, a vizet pedig ne forraljuk, épp csak gyöngyözzön (a lobogva forró vízben a tojások nehezebben tudnak egyben maradni)

•    ecet – egy löttyintésnyi fehérborecet segít „összekapni” a tojást (de vigyázzunk: ha túl sok az ecet a vízben, a tojás nem fő át egyenletesen)

•    használjunk szűrőt – ha a tojást egy sűrű szűrőbe törjük, és abban engedjük a vízbe, elkerülhetjük a közvetlenül vízbe ütéskor keletkező, kicsapódó, nem túl esztétikus fehérjeszálakat

•    ne lessük az órát – minden edény más, felesleges egy előre kiszabott főzési időhöz ragaszkodni; inkább figyeljük az ételt: amint a tojásfehérje kifehéredik, de még kissé reszketeg, ideje tányérra pakolni

•    itassuk le a felesleges vizet – senki nem akarja eláztatni a pirítósát vagy a szendvicsét, fogyasztás előtt inkább óvatosan tegyük a tojást néhány pillanatra papírtörlőre

Forrás: www.goodhousekeeping.co.uk

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.