GasztroHírek  » 

Nem mind mentes, ami fénylik

Nem mind mentes, ami fénylik

2019.04.11.  | S.N.

Egyre több betegség hozható összefüggésbe a táplálkozással, és nem csupán a számos különböző ételallergiáról van szó: inzulinrezisztencia, II-es típusú cukorbetegség, elhízás, autoimmun betegségek, emésztési és tápanyag-felszívódási panaszok, hogy csak néhányat említsünk. Mit tehet az, akinek „mentesen” kell étkeznie akár élete végéig?

A valamilyen összetevőtől mentes élelmiszereknek ma már divatja van, és nem jelent problémát beszerezni a jól hangzó jelzőkkel ellátott termékeket, de vajon biztosak lehetünk-e abban, hogy amit kapunk, az valóban jót tesz az egészségünknek? Hiszen

a divattal együtt a „mentesség” üzlet is lett, és lehet, hogy azt hisszük, jót vásárolunk, de csak rosszat teszünk vele magunknak.

És vajon be tudjuk-e szerezni a valóban megfelelő napi élelmet és ehetünk-e jóízűen akkor is, ha ezt csak bizonyos korlátok között tehetjük meg?

Ezek a kérdések foglalkoztatták a Csak a mentes elnevezésű szervezet alapítót is, amikor úgy döntöttek, hogy egyesítik az erőiket, és – saját példáikból is okulva – segítséget, tanácsot, ötleteket adnak azoknak, akik még az életmódváltás elején járnak. Személyes és szakmai elhivatottság is vezérli őket, hogy élhetővé tegyék az ételérzékenyek, -allergiások és bármilyen egészségügyi okokból speciális diétát tartók mindennapjait.

A szervezet tagjai mindent felkutatnak, ami glutén-, laktóz-, tej-, tojás- vagy cukormentes, illetve paleo, vegetáriánus vagy vegán termék, legyen szó konyhai alapanyagokról, készételekről vagy nassolnivalókról. Ezekről a kiadványaikban írnak, de évente több eseményt is szerveznek,

legközelebb a hétvégén, április 13-14-én a Dürer Rendezvényközpontban.

Mentes Tavaszi Vásáron meg lehet kóstolni és kedvezményesen meg is lehet vásárolni az általuk már tesztelt termékeket. A résztvevők személyesen is kérhetnek étkezési tanácsot tőlük, de lesznek előadások és workshopok is.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.