GasztroHírek  » 

Nem utópia: több államban betiltották a túl erős sört

Nem utópia: több államban betiltották a túl erős sört

2017.11.06.  | Orbán Szilvia

A Samuel Adams Sörfőzde évente jön ki különleges, kézműves söreivel, amelyek hírhedtek az átlagosnál jóval magasabb alkoholtartalmukról. Az idei ital a korábbiaknál is „meggyőzőbbre” sikerült: az USA több államában sem lépheti át a határt.

A leírás szerint a sörfőzde 2017-es Utopias söre több másik keveréke; némelyik közülük már 24 éve érlelődött egy hordó mélyén. Jim Koch sörfőző mester egy gazdag portóira, érett konyakra vagy finom sherryre emlékeztető, sötét rubin színű italként írja le az idei nedűt, amely

mély gyümölcsös jegyekkel, árnyalatnyi édeskés ízzel és gazdag malátás aromákkal kényeztet.

Az átlagos sörök 2-15 százalékával szemben a Samuel Adams kevéssé habzó, kézműves itala figyelemreméltó 28% alkohol-tartalommal rendelkezik, amely néhány röviditalnak is becsületére válna.

Akiket felcsigázott a fenti leírás, gyorsnak kell lennie: az Egyesült Államokban forgalmazott italból mindössze 13 ezer palack készül, egy üveg ára 199 dollár. Az USA-ban sok helyütt törvény szabályozza a sörök maximális alkoholtartalmát, amelyet az Adams Brewery söre nyilvánvalóan túllépett, így 12 államban egyáltalán nem kapható az Utopias – írta a Daily Meal.

A szerencsések, akiknek sikerül hozzájutni a különlegességhez, az ajánlás szerint jobb, ha csak 3 centilitert öntenek a poharukba és azt sem húzzák le egyszerre; inkább élvezzék és kortyolgassák lassan, akár egy jó whiskyt.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.