GasztroHírek  » 

Nemsokára házhoz jöhetnek az ételautomaták

Nemsokára házhoz jöhetnek az ételautomaták

2019.02.18.  | Orbán Szilvia

Akár épp útközben vagyunk, akár egy rohanós hétköznap tör ránk az éhség vagy szomjúság, a hideg és meleg italokat, illetve rágcsálnivalókat áruló gépek sok esetben hasznosak. Úgy hírlik, hamarosan azon sem kell csodálkoznunk, ha egy robot egészen a házunkig gurul a finomságokkal.

A Pepsico és a Robby Technologies jelenleg egy „snackbot” megvalósításán dolgozik, amely önmagát vezeti. A kerekeken guruló, önvezérlő automaták legelső példányait most a stocktoni egyetem hallgatói tesztelik, akik 9-17 óráig hívhatják a prototípusokat, ha valami finomságra fáj a foguk – írta a FoodBeast.

Az egyetemi e-mail címmel, illetve egy iOS applikációval rendelkező hallgatók a megjelölt órákban bármikor hívhatják a snackbotokat, amelyekbe előzőleg 50 különböző kampuszhelyszínt programoztak. A diák igénye szerint ezek egyikére lehet az automatát irányítani, aki aztán választhat a helybe érkező, guruló büfé kínálatából.


Az automaták egy töltéssel mintegy 20 mérföld, azaz nagyjából 32 kilométer megtételére képesek. Jól bírják az esőt, s nem okoz gondot számukra a sötétség sem, sőt könnyen megbirkóznak a nehezebb talajviszonyokkal, meredek emelkedőkkel is.

A Pepsico azt tervezi, hogy 2019 végére az év minden napján, ötvenezer ponton lesznek megtalálhatóak a snackbotok, amelyek ugyan jelenleg csak nem romlandó rágcsálnivalókat kínálnak, azonban a távolabbi cél az, hogy hűtést igénylő árukkal is bővíthessék a megvásárolható termékek listáját.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.