GasztroHírek  » 

Nemzetközi elismerés a Babel Budapest étteremnek

Nemzetközi elismerés a Babel Budapest étteremnek

2018.04.26.  | MKO

Egyedüli magyar étteremként kapott Londonba meghívást a napokban megrendezett OAD Opinionated About Dining vacsorára és mutatkozhatott be a világ legnagyobb gasztroszakértői és a nemzetközi szaksajtó előtt a Babel Budapest.

Az OAD top 100 + European Restaurant 2018 toplistáján elsőként szerepel magyar vendéglátó hely. A vacsorán Veres István képviselte Magyarországot, ahol 13 top séf mutathatta meg, hogyan képeli az európai konyha jövőjét, a séf

az étterem emblematikus tojásos galuskáját és Hóbort névre keresztelt fokhagymás desszertjét mutatta meg a nagyvilágnak.

Az OAD készített még egy másik, lazább stílusú vendéglótóhelyeket összegző listát is: a a Top 100+ European Gourmet Casual listába

a Borkonyhának sikerült bekerülni.

A 2017-es eredmények 175 000 értékelésből alakultak ki, a több mint 5700, a programba regisztrált embernek köszönhetően. Az OAD top 100+ Restaurant  listán olyan éttermek szerepelnek, mint az idén első helyezést elért Andreas Caminada –Schloss Schauenstein, a második a Faviken, a harmadik helyezett Etxabarri, vagy a negyedik L’Arpége, ahol Veres István is dolgozott karrierje kezdetén.

„Fantasztikus érzés látni, hogy a világ nagyobb „foodie-jai” milyen örömmel fogyasztották a bemutatkozó vacsorán a tojásos nokedlinket és a fokhagymás desszertünket. Öröm volt  látni milyen nyitottsággal és szeretettel fogadtak minket.

Sok magyar borral érkeztünk, sőt, elvittük el saját borpárunkat a Barta pincétől. Óriási büszkeség figyelmet és elismerést szerezni Magyarországnak a persze Babelnek is.” – mondta Hlatky-Schlichter Hubert, tulajdonos.

Veres István, az este utána elmondta: „Nagyon megtisztelő és

felemelő érzés volt olyanokkal együtt főzni, akiktől egykor tanultam és a mai napig felnézek rájuk.

A Babellel itt lenni külön nagy boldogság, hiszen ez egy nagyon jó visszaigazolás a teljes csapat munkájára és bizonyosság, hogy jó úton vagyunk és figyel ránk a világ.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.