GasztroHírek  » 

Nézzen körül a sörfőzdében, most lehet!

2017.05.19.  | Mikola Tamás

Kraft néven tavaly indult az a sörmozgalom, amely a „kézműves” jelzőt meghaladva új fejezetet nyitott a hazai sörforradalomban. Idén második alkalommal rendezik meg bázisukon saját sörfesztiváljukat, ami a remek sörök és főzdelátogatások mellett ezúttal szakmai programokkal is bővül.

II. Kraft Sörfesztivál

Helyszín: Főzdepark -1106 Budapest, Maglódi út 47.
Időpont: 2017. 05. 19-21.
Péntek: 14.00-02.00
Szombat: 12.00 - 02.00
Vasárnap: 12.00 - 23.00
A fesztiválra a belépés ingyenes, ahogy a WC-k használata is. Üvegpoharat sem kötelező vásárolni (de néhány főzdénél kapható lesz saját logós), fizetni készpénzzel lehet.
Résztvevő sörfőzdék: 
1. Kraft főzdék: MONYO Brewing Co., HopTop Brewery, Horizont Sörök, Mad Scientist, Hedon, Balkezes, Uradalmi Sörmanufaktúra, RothBeer
2. Külföldi meghívott vendég főzdék: Cerveses La Pirata, Edge Brewing (utóbbit 2014-ben a RateBeer sörértékelő portál a világ legjobb új főzdéjének választotta meg.)
3. A Kraft sörfőzdékben vendégfőzők: Dimbo Lab - HopTop Brewery, Hara'Punk – Mad Scientist, Gólem Sör – Horizont, Masters Brewing & Distribution Co. – Hedon, Burlesque Brewery – Monyo, armando_otchoa
A főzdék számos meglepetéssel és sörpremierrel (MONYO Brewing Co. & Egy füst alatt - BBQ PopUp / Deep Pit / ESB, HopTop Brewery - Tropical Swinger Club Gyümölcsös IPA, Uradalmi Sörmanufaktúra – Lumen American IPA, Balkezes - kétszer hidegkomlózott sör, Mad Scientist -Transfusion Blood Orange IPA, armando_otchoa - Deep Throat Irish Bitchies Foreign Stout) is készülnek.
A sörfőzés iránt érdeklődőknek ezeket a szakmai programokat ajánljuk:
05.19. PÉNTEK:
15:00 Élesztőmenedzsment adaptálása kisüzemi sörfőzdékre - Tihanyi Fülöp (Hedon) -
Laboratóriumi és üzemi színtenyészet a Hedonban.
16:00 A gerillasörfőzés romantikája - Nyaras Tamás (Balkezes) - Sztorik és tények
azoknak, akik kacérkodnak a gerillázás gondolatával.
17:00 Saját komlóból sört? Komlótermesztés és a Harvest Ale - Vígh Dávid (Uradalmi
Sörmanufaktúraa) - Hogyan legyen saját komlód? Mit kell tudni a Harvest Ale-ről?
05.20. SZOMBAT
13:00 Vízkezelés a sörfőzésben - Tarján Csaba (Mad Scientist) - Különböző ásványianyagösszetételű
vizek elkészítése és alkalmazása a sörkészítésnél ('vízkóstolással')
14:00 Érleljünk fahordóban sört! - Németh Antal, (MONYO Brewing Co.) - Milyen hordót
válasszunk? Trendek a világban? Barrel Aging a gyakorlatban, a fa megmunkálásától a
palackig.
15:00 Alapítsunk sörfőzdét, vagy ne? - Ali Rawech Szami (HopTop Brewery) - Egy
sörfőzde alapításának az előnyei és buktatói. Magyar piaci helyzet egy kis nemzetközi
kitekintéssel.
05.21. VASÁRNAP
13:00: "Én is egy lábosban kezdtem." Így főzz otthon sört! -Róth Zoltán (RothBeer) -
Közösen fogunk sört főzni egyszerű konyhai eszközökkel, amik nálad is megtalálhatóak
otthon.
14:00: Egy kisüzemi sörfőzde működése a mindennapokban - Ábrahám Máté (Horizont
Sörök) - Nyerj "bepillantást" egy kisüzemi sörfőzde mindennapjaiba, az alapanyag
beszerzéstől egészen a kiszállításig.

Ételkínálat:
Krak'n Town – angol konyha
PolaPola food truck – lepény és hús
Zing Burger - hamburger
Waffel-Land - gofri

A helyszín megközelíthető:
- a 28-as villamossal: Blaha Lujza tér (Népszínház utca) - Kocka utcai megálló
- az ingyenes Kraft Fesztiválbusszal, az 50 fős buszok a Blaha Lujza térről (Corvin Áruház előtti parkoló), illetve visszafelé a Főzdepark elől indulnak.
Menetrendjük:
Péntek:
- Blaha Lujza térről a Főzdeparkba: 17:00, 18:00, 19:00, 20:00, 21:00, 22:00.
- Főzdeparkból a Blaha Lujza térre: 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30, 23:30, 24:30,
01:30.
Szombat:
- Blaha Lujza térről a Főzdeparkba: 15:00, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00, 21:00, 22:00.
- Főzdeparkból a Blaha Lujza térre: 15:30, 16:30, 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30,
23:30, 24:30, 01:30.
Vasárnap:
- Blaha Lujza térről a Főzdeparkba: 15:00, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00, 21:00.
- Főzdeparkból a Blaha Lujza térre: 15:30, 16:30, 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30.
Amennyiben esetleg nem férsz fel a buszra, akkor a 28-as villamost ajánljuk, amely szintén a
Blaháról (Népszínház utca) indul és itt tesz le pár percre a Főzdeparktól! (Kocka utcai
megálló).

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább