GasztroHírek  » 

Olasz gesztusok Budapest szívében

Olasz gesztusok Budapest szívében

2019.05.30.  | MKO

Az olasz konyha alapvető eleme a tészta, nincsen igazi étkezés nélküle. Innen ered az étterem neve is, „Una pasta” (Na’ Pasta), azaz „egy tésztát szeretnék”.

A házi készítésű casarecce, tagliatelle, spaghetti, maccheroni, vagy az eredeti olasz La fabbrica della pasta gragnano kézműves tészták (mint például Spaghetti al Mandolini, Elico Pene, Colone Pompei vagy a Mafaldine) is megtalálhatók az étlapon – ezek többsége gluténmentes alapanyagokból is kérhető a Na’ Pastában.

A pizza választék is igen széles, az eredeti olasz házi pizza mellett, megtalálható a fekete és a kamut lisztből készült pizza is. A fekete liszt egy természetes anyag, ami jellegzetes sötét színt kölcsönöz a kenyereknek és tésztáknak. Pozitív hatása, hogy csökkenti az étkezések utáni puffadást.

A kamut ősi, tápláló gabona, mely Egyiptomból származik. A gabonafélék fáraójának is nevezik. Kizárólag ökológiai gazdaságokban termesztik. Mivel glikémiás indexe alacsony, a belőle készített termékek jól beilleszthetők a cukorbetegek, diétázók étrendjébe. Segít a májnak a méregtelenítésben. Kedvező hatással van az immunrendszerre, könnyen emészthető. A tésztaételek mellett az étlapon számos hús- és halétel is megtalálható. A saláták gondosan válogatott bio, valamint organikus gazdaságokból származnak.

Az étterem koncepciójának másik lényeges pillére, hogy bemutassa, hogy lehet az olasz ételeket élvezni mentesen is. Nem kell lemondani a jó olasz ételekről annak sem, aki valamilyen okból egy speciális diétát, vagy étrendet követ.

A Na’ Pastában elmaradhatatlan a italoburger, melyet

prémium marhából készült húspogácsából, bio salátából, eredeti olasz sajtból és házilag készült buciból készítenek.

A tésztaételek mellett megtalálhatóak a steak húsok, a hal, a kacsa, a csirke, a bárány és a disznóhús is. A jól ismert magyar és olasz borok mellett olyan különlegességeket is tartanak, melyek kevésbé ismertek a magyar vendégek számára. Fizz bárjukban is szerepel a Franciacorta, Champagne és a Cava is.

Vezető séfük, Alessandro Smanio sokaknak lehet ismerős, ugyanis mindamellett, hogy Budapest legjobb olasz éttermeiben dolgozott már, a TV2 Akadémia Itália című műsorában Rétfalvi Dóra oldalán mutatták meg a nézőknek az igazi olasz ételkülönlegességek elkészítését. Az olaszországi Ferrara városából származik; a tradicionális olasz ételek mellett mindig vannak új és kifinomult kreációi, melyek ötvözik az eleganciát, az olasz régiók egyediségeit, a kultúrát és az ízvilágot.

Alessandro Smanio úgy véli, hogy egy étel semmi a mögötte rejlő kiváló csapat nélkül. Kiváló olasz és magyar kollégák dolgoznak a keze alá, ő a konyha kulcsfontosságú motorja, aki sok energiát és szeretetet ad a csapatnak.

„Nálunk olyan a konyha, mint egy igazi nagy olasz család.”

Az olaszok beszélgetéseinek, mindennapi életének alapvető eleme a gesztikuláció. Mindenre van kézjelük és szinte nincs olyan olasz, aki nem használná a kezét, miközben beszél. Ezt a sztereotípiát választotta a Na’ Pasta fő kommunikációs elemének Lakosi Richard és az L2Studio, akik az étterem kreatív koncepcióját dolgozták ki.

A természetes anyagok használata ugyanolyan fontos volt az enteriőr megalkotásakor, mint a Na’ Pasta konyhájában. A széles üvegablakok által a belső és a külső terek egyesülnek, így a vendégek a melegebb évszakokban kint is étkezhetnek. Látványkonyha teszi lehetővé, hogy a vendégek végigkísérhessék a szakácsok munkáját. A tágas terasz a Szabadság térre és az interaktív szökőkútra néz.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.