GasztroHírek  » 

Online piacteret kaptak a legjobb ciderek

Online piacteret kaptak a legjobb ciderek

2018.08.21.  | Orbán Szilvia

Adott egy lista, tele jobbnál jobb italokkal, amelyeket mi is szívesen kipróbálnánk – csak éppen fogalmunk sincs róla, hol és hogyan tudnánk hozzájuk jutni. Az érzés, amit a borivók már régóta ismernek, egy ideje a sör- és ciderivókat is feszíti.

Amióta az alkoholbizniszt egyre inkább a kézműves, helyi, kis tételben gyártott termékek inspirálják, kézenfekvő, hogy egyre többen kíváncsiak ezekre az innovatív termékekre. Ezeket a kitűnő italokat azonban finoman szólva sem egyszerű becserkészni, ami egy elkötelezett ciderrajongó számára is maga a pokol. Ezt ismerte fel egy új kezdeményezés.

A Cider in Love névre keresztelt új online piactér a fenti gondon próbál segíteni:

a fogyasztók a vibráló platform segítségével közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a készítőkkel.

A Cider in Love többé-kevésbé az egykori Amazon Wine Marketplace elvén működik. A modell hasonló:

a piactér kisebb cider manufaktúrákkal társul, és egyfajta csomópontként lehetőséget teremt, hogy a fogyasztók megtalálhassák és megvásárolhassák a keresett terméket, de az italt minden esetben a gyártó szállítja.

Amiben a Cider in Love kitűnik a hasonló kezdeményezések közül, az a termékek minősége. A felkerülő italokat az alapító-igazgató, Annie Bystryn személyesen válogatja. Abból a 10 gyártóból, amellyel a legutóbb együtt dolgozott, 2 landolt a Legjobb Ciderek 30-as listáján (Tilted Shed Ciderworks, Redbyrd Orchard), egy másik pedig az Amerika 10 Kitűnő Cidere listán.


Egész évben az országot járom. Olyan cidereket választok, amelyek véleményem szerint leginkább megtestesítik a kiváló, extra minőséget. Gyártóik tehetségesek, elkötelezettek és kreatívak; a ciderkészítés igazi művészei”

– fogalmazott Bystryn.

Minden partnerünk hagyományos fermentálási technikákkal dolgozik, időt hagy az italnak, miközben rendkívüli figyelemmel kíséri mind az alapanyagot, mind az elkészült terméket.”

A piactér egyelőre az USA néhány államában működik (Kalifornia, Florida, New York, Oregon, Washington, Colorado, Minnesota, Missouri, Massachusetts és District of Columbia), de határozott tervek születtek a terjeszkedésre, írja a FoodAndWine cikke.

Lassan járj, tovább érsz. Konokok és eltökéltek vagyunk; van időnk. A lehető legjobb élményt szeretnénk adni”

– szögezte le Bystryn.

A legjobbak legjobbjaival dolgozunk. Van még hely: lehetünk még nagyobbak.”

Addig is, amíg csak Amerikában elérhető a szolgáltatás, érdemes ellátogatni a honlapra és körbenézni: áttekintést kaphatunk a legjobb tengerentúli ciderekről, de találunk kóstolási útmutatót, recepteket, almafajta ismertetőt, és olvashatunk még sok-sok érdekességeket is az italokról. A Cider in Love az Instagramon is elérhető.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.