GasztroHírek  » 

Oprah étteremláncba fekteti a pénzét

Oprah étteremláncba fekteti a pénzét

2018.08.07.  | Orbán Szilvia

A televíziós mogul Oprah Winfrey nemrégiben bejelentette, hogy egy jelentős, meg nem nevezett összeggel száll be a True Food Kitchen nevű étteremláncba.

A világ egyik legbefolyásosabb nőjének tartott Winfrey, akit szinte mindenki a keresztnevén ismer, nagyon hisz a projektben, ezért a még a cég igazgatótanácsába is beül, írja a FoodAndWine.

A korábban jelentős túlsúllyal rendelkező Oprah már jó ideje az egészséges életmód szószólója, 2015 óta a Weight Watchers nevű program szóvivője, tavaly pedig saját, egészséges leveseket és köreteket kínáló termékcsoporttal jelentkezett - azonban ez az első alkalom, hogy a televíziós személyiség egy étteremhez adja a nevét (és nem kevés pénzét).


Az étteremlánc elsősorban gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkező alapanyagokkal dolgozik, amelyeket a Dr. Andrew Weil által népszerűsített élelmiszerpiramis inspirált (a krónikus gyulladást korábban összefüggésbe hozták a szívbetegségekkel, a reumatoid artritisszel, illetve az Alzheimer- és a Parkinson-kórral).

Az étlapon az ázsiai és a mediterrán konyha által ihletett fogások, tészták, levesek, saláták, burgerek csakúgy megtalálhatóak, mint a vegetáriánus és a vegán ételek.A True Food Kitchent a Fishbowl az év egyik legfigyelemreméltóbb, feltörekvő éttermének nevezte. A lánc 2016-ban még 12 vendéglátóhellyel rendelkezett, azonban azóta elképesztő ütemben terjeszkedik. Jelenleg már 10 államban 23 étterem viseli a nevet, és a terv az, hogy a következő három évben ezt a számot megduplázzák.

Az étteremlánc közleménye szerint Oprah azután döntött a befektetés mellett, miután egy alkalommal a True Food Kitchenben vacsorázott a fogyokúrás guru Bob Greene-nel, és lenyűgözték őt a remek ízek, valamint az ott dolgozók egészséges ételek iránti szenvedélye.


A hírek szerint Winfrey személyes kedvence az organikus toszkán kelsaláta, amelyhez legszívesebben thai grapefruit martinit kortyolgat.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.