GasztroHírek  » 

Ősszel megnyílik az első whisky hotel

Ősszel megnyílik az első whisky hotel

2019.09.04.  | Orbán Szilvia

A brit főváros hamarosan gazdagabb lesz egy apró, de annál különlegesebb szállodával. Az egyik londoni whisky bár ugyanis annyira sikeresnek bizonyult, hogy most hotelszobákkal is bővítik.

A londoni bárokba betérve, szinte alap, hogy az ember minőségi whiskyt kap; a brit főváros az ital számára igényes, felső piaci szegmenst jelent, ráadásul nincs is túl messze a híres skót alkohol szülőhelyétől. Azonban van egy bár, ahol a whisky iránti elkötelezettség nem csak stabil vendégkört, üzleti sikert és szakmai elismerést hozott, de megadta a vendéglátóhely számára a bővülés lehetőségét is:

ősszel egy egész tematikus minihotel megnyitását tervezik,

írja a FoodAndWine. 

2016-os megnyitása óta a Black Rock nevezetű bárt rengetegen dicsérték már whisky alapú italai és koktéljai miatt, és ennek meg is lett az eredménye: a hely most – szó szerint – felemelkedik. Az alagsori helyiségből ugyanis egy négyszintes létesítmény lesz, lévén, hogy a Black Rock az eddig felette tornyosuló épület felsőbb szintjeit is megszerezte magának, és most terjeszkedik.

A bár mellett nemrégiben nyitotta meg kapuit a Black Rock Taverna, amely remek hétköznapi alternatívát kínál a maga 40-50 whiskyt felvonultató itallapjával és 5 féle csapolt sörével – a kifinomultabb közönséget megcélzó, és több mint 250 féle whiskyt ajánló eredeti létesítménnyel szemben.

Második lépésben, nyár végén nyílik meg a Black Rock speciális helyisége, ahol az előre lefoglalt időpontra érkezett vendégek malátawhiskyket kóstolhatnak, majd bekevertethetik a számukra leginkább tetsző kombinációt, sőt, ebből egy 500 ml-es palackot haza is vihetnek.

A bővítés utolsó állomása pedig egy szeptemberben nyíló minihotel lesz: a Black Rock Lodgings három szobával – pontosabban két kisebb szobával, illetve egy nagyobb lakosztállyal – várja majd a vendégeket. A „minimalista, ám fényűző” környezetet és ellátást ígérő hotelbe már nyár közepén megnyitották a foglalásokat.

A tulajdonosok elmondása alapján az aprócska szálloda szobáiban rengeteg lesz a whiskys utalás

– bár egyelőre nem tudni konkrétan, mire is gondoljunk. „Minden a whiskyről fog szólni” – fogalmazott meglehetősen sejtelmesen Tom Aske és Tristan Stephenson.

A skót whisky vagy Scotch a 19. század végén még ún. strait, azaz tiszta ital volt, ezután terjedt el az ital keverése, az úgynevezett blending, amely világszerte meghozta az ital ismertségét.

A skót malátawhisky tisztán árpamalátából készül, míg létezik gabonawhisky is, aminek többnyire kukorica az alapja, s semleges íze miatt nagyon ritkán palackozzák önállóan, inkább a malátawhiskyvel történő keverésben van szerepe. 

A blending során a remek szaglókészségű keverőmesterek állítják be a kétféle ital arányát. A blended scotch legismertebb fajtái: az Islay (illatos), a Campbeltown (testes), Lowlands (malátás) és a Highlands (könnyű).

Aki egy átmulatott este után maradni szeretne, a kisebb szobák esetén 150 dolláros, azaz nagyjából 43 ezer forintos árral kalkulálhat éjszakánként – ami a környék hotelárait tekintve nem is rossz, főként, ha belegondolunk, hogy a delikvenst csupán néhány lépcső választja el a város egyik legjobb whisky kínálatától.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.