GasztroHírek  » 

Őszi gasztroséta, ahol élményeket lehet szüretelni

Őszi gasztroséta, ahol élményeket lehet szüretelni

2019.10.14.  | Sajtóközlemény/Fotó: Bódis Krisztián

Október 19-20-án Őszi Gasztrosétára hívnak az etyekiek. A Gasztrosétányon mindkét nap 10.00 órától lehet élményeket szüretelni: az Újhegyen nyitott pincékkel és ínycsiklandó ételekkel várnak minden kedves vendéget. Ebben az időszakban a legnemesebb borok mellett mustot és murcit is lehet kóstolni.

Az őszi-téli szezonban az etyeki Gasztrosétány három tematikus eseménnyel is készül, hogy a januári Piknikig se maradjanak izgalmas program nélkül Etyek szerelmesei. Ezek közül elsőként az október 19-20-i Őszi Gasztroséta következik. Az etyeki gazdák már leszedték a szőlőt, de a rendezvény szervezői azt ígérik, hogy élményeket azért mindig bőven lehet szüretelni a Gasztrosétányon, sőt ennek az időszaknak külön előnye, hogy nem csak szép borokat, hanem mustot és murcit is lehet kóstolni.

Persze nem csak inni lehet Etyeken, a bendőnket is megtölthetjük mindenféle földi jóval a kemencés finomságoktól kezdve, a csülkös rétesen és a szilvás gombócon keresztül a rumos-meggyes gesztenyetortáig. Természetesen lesz zene is, meglátogathatunk egy parasztudvart is, sőt a Gasztrosétány újdonságaként e-bike-ot is bérelhetünk, hogy azon barangolhassuk be Etyek varázslatos tájait.

Az Őszi Gasztroséta után Libadalommal jelentkeznek a szervezők - amelynek keretein belül rendezik meg a már hagyományos libafuttatást -, karácsony előtt pedig Advent a Gasztrosétányon címmel szerveznek nyitott pincét a helyi kézműves vállalkozók részvételével. Lássuk tehát a dátumokat, amikor különösen érdemes lesz az Etyek Szőlőskertjébe látogatni:

ŐSZI GASZTROSÉTA    2019. október 19-20.
LIBADALOM A GASZTROSÉTÁNYON    2019. november 9.
ADVENT A GASZTROSÉTÁNYON    2019. november 30.

Az alábbi részletes anyagban közöljük az Őszi Gasztroséta pincéinek programját és kínálatát:

1.    Gingalló Csokoládéműhely

  • Nyitott műhely forró csokival mindkét nap 12.00-18.00 óráig
  • Különleges kézműves csokoládék és bonbonok
  • Október 19., 15:00 óra: csokikészítő bemutató kóstolóval

2.    Aubergine Pince

  • Sütőtökkrémleves és kézműves hamburger és pulled pork szendvics
  • Barbecue oldalas, csirkecomb a smokerből, amerikai káposztasalátával 

3.    Desszert Pince

  • Szilvakrémes diótorta és borral készült desszertek
  • Rumos-meggyes gesztenyetorta

4.    Milán Pince

  • Palócgulyás, kemencében sült töltött káposzta és házi sültek
  • Sütemények, házi limonádé, bor és pálinka

5.    Erdélyi Ízek Udvara és Sobol Pincészet

  • Pacalos és húsgombócos csorba, faszénen sült erdélyi miccs
  • Tarpa Muscat Lunel, szilva és fürtösmeggy pálinka
  • Sobol pincészet borai és Csíki tiltott sör

6.    Árpás Laci Sonkamester Pincéje

  • 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
  • Délvidéki ízek, kemencés és grillételek

7.    Halmi Pince

  • Borok, pálinkák, szörpök kóstolója és vására
  • Újdonságok: cserszegi fűszeres szőlőszörp és otelló szőlőszörp

8.    Château Újhegy

  • Egytálételek, palacsinta, etyeki bor

9.    Kácsor „Kíra” Pince

  • Libatepertőkrémes kenyér, lecsó és bableves 
  • Házi rétesek és sütemények, kézműves juhtúrós pogácsa
  • Gyümölcspálinkák és borok kóstolója
  • Alma-, körte- és dióvásár

10.    Tátrai Pincészet

  • A pincészet borainak kóstolója és vására

11.    Rezeda Terasz

  • Húsgombócleves és Nyírségi töltöttkáposzta
  • Csülkös rétes torma mártással és grill variációk
  • Irsai Olivér szőlőlé

12.    EtyekVin Pince

  • Tepertőkrémes kenyér
  • Sütőtökkrémleves és hagymás sült tarja
  • Porhanyós csirkemell és zöldséges bulgur

13.    Berényi Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek)

14.    Debreczeni Pince: Debreczeni - Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)

  • Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására
  • Must és murci, grillételek és szilvás gombóc
  • Szombat, 14:00-19:00 óra: Avanti zenekar
  • Vasárnap, 12:30-16:30 óra: Harmonika zene

15.    Dvorák Pince

  • Betyárleves, csülkös-körmös pacal és csülökpörkölt
  • Sült oldalas és csülök párolt káposztával, grilltál
  • Parasztudvar-látogatás és állatsimogató: paci, csacsi, láma és sokan mások.

16.    Etyeki Sajtútállomás

  • Raclette, sajtkülönlegességek kóstolója és vására

17.    Rókusfalvy Birtok

  • A Birtok borainak kóstolója és vására
  • Must- és murcikóstoló borkorcsolyákkal
  • Tekerj Etyeken - barangold be a környéket e-bike-on!
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.